NOS Voetbal

Sparta bezorgt dolend Vitesse vierde nederlaag op rij in eredivisie

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - Vitesse

Sparta heeft, na twee eerdere gelijke spelen, de eerste thuiszege van het seizoen behaald. Tegen het geplaagde Vitesse werd het 1-0 door een doelpunt van Arno Verschueren. De ploeg van Phillip Cocu verloor al voor de vierde keer op rij in de eredivisie.

Vitesse ging in september onderuit tegen RKC Waalwijk en AZ en dolf in augustus het onderspit tegen PSV. Alleen de eerste speelronde leverde succes op, met een 1-2 zege bij FC Volendam.

Volgende week staat de altijd beladen Gelderse derby tegen NEC in Nijmegen op het programma.

Phillip Cocu

Sparta daarentegen staat na zes competitiewedstrijden inmiddels op elf punten en trekt de lijn van het succesvolle vorige seizoen vrolijk door. De volgende horde is de eveneens prima presterende stadgenoot Excelsior.

De aanhang op Het Kasteel kon zondagmiddag al na zes minuten juichen. Na balverlies van Enzo Cornelisse, vervanger van de in de warming-up afgehaakte Mathijs Tielemans, schakelde Sparta razendsnel om met Arno Verschueren als eindstation. Hij schoot de bal achter keeper Eloy Room in de rechterhoek.

Vreugde bij Sparta na de 1-0 van Verschueren

Vitesse, ook zonder de geschorste Million Manhoef, liep zo weer achter de feiten aan en kwam in het vervolg van de eerste helft goed weg bij opnieuw kansen voor Verschueren. Room had nauwelijks problemen met de eerste poging van de Belg, maar moest zich wel strekken bij de tweede poging.

Tegenvaller voor de Arnhemmers was het uitvallen van Amine Boutrah, die na een faire tackle van Djevencio van der Kust per brancard het veld moest verlaten.

Kort na de pauze viel bij de thuisploeg Koki Saito uit, terwijl Bart Vriends voor de ontmoeting al afhaakte.

Rijsdijk windt zich op

De thuisploeg maakte in de tweede helft het meeste aanspraak op een goal. Na bijna een uur spelen knalde Pelle Clement de bal op de lat. Een treffer van Joshua Kitolano werd geannuleerd wegens buitenspel. "Het lachertje van het weekend. Bizar!", reageerde een verbaasde Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk langs de zijlijn.

De 1-0 bleef op het bord en het tandeloze Vitesse was niet bij machte om de gelijkmaker aan te tekenen. Sparta bleef simpel overeind, zag opnieuw een doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd (van Agustin Anello), en kreeg na het laatste fluitsignaal een klaterend applaus vanaf de tribunes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl