Christian Horner en Max Verstappen op het erepodium
NOS Sport

Verstappen wint op Suzuka en bezorgt Red Bull zesde constructeurstitel

Max Verstappen heeft voor het tweede jaar op rij de Grand Prix van Japan op zijn naam geschreven. Vanaf poleposition verliep alles volgens plan voor de Nederlander op het circuit van Suzuka. De McLarens eindigden op plek twee en drie, Lando Norris ging halverwege de race langs Oscar Piastri.

Verstappen kan over twee weken bij de Grand Prix van Qatar al in de sprintrace wereldkampioen worden. Een plek bij de eerste zes op zaterdag is genoeg voor zijn derde wereldtitel.

Verstappens dertiende zege van dit seizoen was al wel genoeg om de constructeurstitel voor Red Bull binnen te slepen, ondanks een problematische race van zijn teamgenoot Sergio Pérez.

Max Verstappen op het circuit van Suzuka

Bij de start werd Verstappen aangevallen door Norris en Piastri. Beide McLarens waren uitstekend weg en leken de Nederlander in de sandwich te nemen. Verstappen kon er echter nog net tussendoor en reed vervolgens met gemak weg van de concurrentie.

Problemen Pérez

Pérez kwam al snel in de problemen. De Mexicaan startte matig, tikte Hamilton aan en moest zijn auto op laten knappen. Bij het inrijden van de pitstraat beging hij een overtreding die hem een tijdstraf opleverde. Niet veel later ging het weer mis, toen Pérez achter op de auto van Kevin Magnussen knalde.

Met schade aan zijn voorvleugel reed hij de pits in, waar hij een uur bleef staan. Het leek erop dat de monteurs de auto van Pérez niet meer aan de praat kregen. Toch kwam hij nog even terug op het circuit, maar na één ronde werd Pérez al teruggeroepen naar de pits.

Max Verstappen oppermachtig op het circuit van Suzuka

Het tweede doel van Red Bull was op dat moment ook binnen voor Red Bull. Verstappen had een veilige voorsprong op de McLarens van Norris en Piastri en nam een voorschot op een extra punt door de snelste ronde te rijden. Zo haalde Verstappen in zijn eentje meer punten binnen dan beide coureurs van Mercedes en beide Ferrari's.

Daarmee werd de voorsprong Red Bull op de concurrentie onoverbrugbaar en is de zesde titel binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl