Een toestel van KLM op Schiphol
NOS NieuwsAangepast

KLM-piloten leggen maandag werk voor korte tijd neer

Piloten van KLM leggen maandag hun werk voor een uur stil, meldt vakbond VNV. Zij verwachten dat ongeveer vijftien vluchten hierdoor vertraging zullen oplopen.

De actie is een gevolg van moeizame cao-onderhandelingen tussen de vakbond en de luchtvaartmaatschappij. VNV eist een loonsverhoging van gemiddeld 6 procent per jaar, terwijl KLM 5 procent biedt. De piloten streven ook naar betere arbeidsomstandigheden, waaronder meer flexibiliteit in het rooster.

Voorzitter van de pilotenvakbond Camiel Verhagen betreurt de verwachte hinder voor reizigers. "Het overleg met KLM komt onvoldoende in beweging," zegt hij. Verhagen geeft aan dat hij openstaat voor gesprekken met KLM voordat de staking maandag begint.

Een woordvoerder van KLM laat weten dat de cockpitcrew die zich maandag tussen 11 en 12 uur op Schiphol moet melden, het werk zal onderbreken. Crew die dan al onderweg is, zal gewoon doorwerken.

KLM betreurt de actie en benadrukt dat de maatschappij zich in zal blijven zetten om tot een gebalanceerd cao-akkoord te komen. De luchtvaartmaatschappij zegt passagiers zo snel mogelijk te informeren over de gevolgen voor hun vlucht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl