NOS NieuwsAangepast

Oekraïne bevestigt aanval op hoofdkwartier Zwarte Zeevloot op de Krim

Het hoofdkwartier van de Zwarte Zeevloot in Sevastopol, op de Krim, is geraakt door een of meerdere Oekraïense raketten. Dat melden zowel de Oekraïense strijdkrachten in Kyiv als de gouverneur van het schiereiland dat door de Russen is bezet.

Het Russische ministerie van Defensie zegt dat er bij de aanval ten minste één dode is gevallen, een Russische militair. Over het aantal gewonden is nog niets bekend. De Oekraïense legerleiding meldt alleen een "succesvolle aanval" op het hoofdkwartier, maar geeft geen details.

Volgens gouverneur Razvozjajev is de brandweer bezig de branden te blussen. Hij roept inwoners van de stad op om binnen te blijven. Het gevaar van nieuwe aanvallen is volgens hem geweken, maar hij waarschuwt dat er nog steeds explosief materiaal op straat kan liggen.

Stroom aan ambulances

Via sociale media worden veel beelden gedeeld van het Russische hoofdkwartier, waaruit grote rookwolken opstijgen. Inwoners van de stad zeggen tegen persbureaus dat ze verschillende explosies hoorden.

Hoofdkwartier van Russische marine geraakt door Oekraïense raket

Volgens het Russische persbureau Tass is er op honderden meters afstand van de basis gebroken glas en ander puin te vinden, een indicatie dat het om een grote aanval gaat. Ook is er volgens het persbureau "een grote stroom ambulances" die naar de basis toe rijdt.

Op de Krim worden vaker militaire doelen getroffen. Vorige week werden er onder meer een onderzeeboot beschadigd die ter reparatie in de haven van Sevastopol lag. Ook toen zou het zijn gegaan om Oekraïense raketten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl