De skilift van Sambuy in de zomer
NOS Nieuws

Te weinig sneeuw, gemeenteraad sluit Frans skigebied definitief

Opnieuw sluit een Frans skigebied de deuren vanwege een gebrek aan sneeuw. Het relatief kleine skioord La Sambuy, in de Haute-Savoie, wordt beheerd door de gemeente en die heeft besloten dat een financieel gezonde exploitatie niet meer mogelijk is.

Tegen de krant Le Figaro zegt burgemeester Jacques Dalex dat er vorige winter maar vier weken sneeuw lag, "en zelfs toen ging het niet om grote hoeveelheden". Dalex stelt dat er vroeger van 1 december tot en met eind maart meer dan voldoende sneeuw was in het gebied. "We hebben een financieel probleem dat wordt veroorzaakt door een klimatologisch probleem."

Sluiting

La Sambuy, in de buurt van het meer van Annecy, was zestig jaar lang een populaire toeristenbestemming in de zomer en de winter. De gemeenteraad van Faverges-Seythenex stemde half juni al voor het sluiten van de drie skiliften en nam tot deze maand de tijd om na te denken over de toekomst.

Nu is dus ook besloten om alle toeristische activiteiten in de zomer te staken. Rodelen, mountainbiken, paragliden en het wandelen met een gids leveren niet voldoende geld op om de wisselvallige inkomsten in de winter op te vangen, is de conclusie. Een poging van tegenstanders van de sluiting strandde vorige maand bij de rechtbank.

Volgens Le Figaro zijn sinds de jaren 70 meer dan 180 skigebieden in Frankrijk gesloten, vooral in het middengebergte.

NOS op 3 maakte eerder een video over het verdwijnen van de sneeuw in wintersportgebieden en de toekomst van onze wintersportvakanties:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl