Jacintha Weimar
NOS Voetbal

Het is een raadsel wat de keepers van Oranje mankeert: 'Maar het is niet ernstig'

Wat is er aan de hand met de eerste en tweede keeper van de Oranjevrouwen? Zowel Daphne van Domselaar als Lize Kop is 'niet fit' en kan niet spelen in de Nations League-wedstrijd tegen België. Trainer Andries Jonker wil er, na de afsluitende training, niet te veel over zeggen.

"Normaal gesproken heb ik drie keepers. Daphne van Domselaar, Lize Kop en Jacintha Weimar. De eerste twee kunnen niet spelen en zijn er niet bij. Jacintha Weimar blijft over, die gaat keepen", vertelt de bondscoach, die verrast is door deze situatie.

"Het is toch enigszins ongebruikelijk. Eén keeper missen kan weleens gebeuren, maar twee... Wat er met Van Domselaar en Kop is, kan ik vanwege privacyredenen niet zeggen, maar het is niet heel erg."

Of de twee dinsdag wel weer bij de selectie zitten, als Nederland tegen Engeland speelt, kan Jonker nog niet prijsgeven.

Van Domselaar tijdens het WK deze zomer

Jonker noemt het 'vervelend' dat zijn eerste twee keepers er niet zijn. "Maar tijdens het WK heb ik gezegd dat we drie uitstekende keepers hebben. Ik denk dan ook dat Jacintha Weimar er klaar voor is."

De keepers Daniëlle de Jong van FC Twente en Barbara Lorsheyd van ADO Den Haag zijn inmiddels alsnog opgeroepen.

Debuut Weimar

Voor Weimar betekent het Nations League-duel in en tegen België haar debuut. Terwijl Jonker met Lorsheyd nu ook een keepster in de selectie heeft die al een interland achter haar naam heeft staan. Twee jaar geleden debuteerde ze in een oefeninterland tegen Japan (0-0).

Voor de bondscoach zegt dat alleen niet zo veel. "Ik vind dat Weimar mijn derde keeper is, dus dan speelt zij. Ik kan kiezen uit één keeper met één interland en de andere twee met nul. Dus dat maakt voor mij niks uit."

Geen gelukkige start

Weimar kent tot nu toe geen gelukkig seizoen. In de seizoensouverture tegen FC Utrecht maakte de keeper van Feyenoord een fout en pakte ze een rode kaart. Daardoor moest de doelvrouw de tweede wedstrijd vanaf de tribune toekijken.

Eerste competitieduel: Weimar speelt ongelukkige wedstrijd tegen FC Utrecht

"Ze heeft weinig gespeeld, maar dat hebben alle meiden. Eén duel meer of minder maakt mij niks uit", vertelt Jonker donderdag. "Jacintha heeft op het WK voortreffelijk getraind en zat dicht op Lize Kop en Daphne van Domselaar. Zij moet het nu doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl