De wedstrijden van Oranje in de Nations League zijn live te zien bij de NOS
NOS Voetbal

Alle Nations League-duels van Oranjevoetbalsters live te zien bij NOS

Morgen begint Oranje aan de Nations League. De wedstrijden van de ploeg van Andries Jonker in dat toernooi zijn vanaf dan de komende twee jaar live te zien bij de NOS.

De NOS heeft niet alleen de rechten voor de Nations League verworven, ook alle WK-kwalificatiewedstrijden richting het eindtoernooi zijn volgen via tv, online en radio.

'Meer dan 700.000 kijkers'

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS Sport, ziet dat de Oranjevrouwen een groot publiek trekken: "Op het WK deze zomer zagen we al dat wedstrijden van Oranje massaal werden beleefd. Zelfs de duels midden in de nacht hadden meer dan 700.000 kijkers."

"Met de Nations League is er een nieuw toernooi, waarin zelfs olympische tickets te verdienen zijn. Dat is journalistiek gezien interessant en relevant. Het is heel goed dat de komende jaren deze belangrijke Oranje-wedstrijden bij de NOS, bij de publieke omroep, te volgen zijn."

Dit jaar start de eerste editie van de Nations League voor vrouwen. Het is een nieuw toernooi, waarin naast een hoofdprijs er ook twee tickets voor de Olympische Zomerspelen 2024 te verdienen zijn. Ook vormt de Nations League de basis voor de kwalificatie voor het EK 2025 in Zwitserland.

De opzet kent een A-divisie en een B-divisie. Nederland komt uit in de A-divisie. Daarin zijn er vier poules, waarvan de winnaars doorgaan naar het finaletoernooi. Het finaletoernooi bestaat uit twee halve finales en een finale.

De twee finalisten plaatsen zich voor het olympisch voetbaltoernooi in Parijs volgend jaar. Tenzij ook Frankrijk, dat als gastland al zeker is van de Spelen, daarbij zit. In dat geval zal ook nummer drie een olympisch ticket krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl