NOS Voetbal

Wiegman mag Britse ploeg coachen bij kwalificatie voor Olympische Spelen

Sarina Wiegman mag de Britse ploeg gaan coachen, als die erin slaagt om zich voor de Olympische Spelen in Parijs te plaatsen. Dat heeft haar werkgever, de Engelse bond FA, bekendgemaakt.

Als Engeland zich weet te kwalificeren voor de Olympische Spelen, dan zal er in Parijs een Britse ploeg met voetbalsters uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland aantreden onder de naam Groot-Brittannië.

De Britse landen hebben onderling bepaald dat Engeland de ploeg is die olympische kwalificatie af kan dwingen. Als Schotland de Nations League zou winnen, gaat er geen Britse ploeg naar de Spelen.

Poule van Oranje

Pikant is dat zowel Engeland als Schotland bij Nederland in de Nations League-groep zit. Via dat toernooi worden de laatste twee Europese tickets voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024 verdeeld.

Wiegman was op de Spelen van Tokio nog bondscoach van Oranje, waarmee ze de kwartfinales haalde. "Mijn volledige focus ligt nu op de Nations League, maar het zou een enorme eer zijn om Groot-Brittannië te leiden op de Olympische Spelen."

"Het is zo'n speciaal sportevenement en in het vrouwenvoetbal is het een van de grootste podiums om te spelen."

Engeland opent de Nations League vrijdag tegen Schotland. Vier dagen later wacht in Utrecht een confrontatie met Oranje.

Wiegman is zeer succesvol sinds haar overstap van Nederland naar Engeland. Ze won vorig jaar het EK in eigen land en dit jaar was de Engelse ploeg verliezend finalist op het WK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl