Spaanse voetbalsters melden zich bij het nationale elftal
NOS Voetbal

Spaanse voetbalsters melden zich toch bij selectie: 'Blij hier te zijn? Nee'

Speelsters van de Spaanse voetbalploeg lijken zich toch te gaan verzamelen voor de aankomende interlandperiode, ondanks een aangekondigde boycot.

Zes voetbalsters van Real Madrid en Atlético Madrid kwamen rond twaalf uur aan bij het bondshotel in Madrid. Onder hen ook Olga Carmona, maker van de winnende goal in de WK-finale tegen Engeland.

Andere speelsters van de 23-koppige selectie zouden direct af willen reizen naar de kustplaats Oliva, waar Spanje zich moet voorbereiden op de aankomende Nations League-duels met Zweden (vrijdag) en Zwitserland (volgende week dinsdag).

Juridische gevolgen

Volgens de Spaanse sportkrant Marca staan de internationals nog altijd achter hun aangekondigde boycot, maar zijn ze door mogelijke juridische gevolgen (boete en kwijtraken spelerslicentie) gedwongen om te komen.

Keeper Misa, speelster van Real Madrid, werd gevraagd of ze blij was om onderdeel te zijn van de selectie van de nieuwe bondscoach Montse Tomé. Haar antwoord was even kort als duidelijk: "Nee".

De nieuwe bondscoach Montse Tomé meldde zich als eerste bij het bondshotel in Madrid

Marca meldt dat een vertegenwoordiging van de hoogste sportraad met de speelsters in gesprek gaat. De voetbalbond van Spanje heeft met stevige juridische stappen gedreigd tegen voetbalsters die geselecteerd zijn door Tomé, maar weigeren in actie te komen.

Hermoso reageert

Tomé selecteerde Jennifer Hermoso, die door de afgetreden bondsvoorzitter Luis Rubiales ongevraagd gezoend werd, bewust niet. De trainer zei haar daarmee in bescherming te willen nemen.

Vanochtend reageerde Hermoso op die uitspraak via X, voorheen Twitter. Ze zei niet beschermd te hoeven worden en was kritisch over de juridische dreigementen van de bond.

De inmiddels afgetreden Rubiales meldde zich bij de rechtbank en mag zich niet in een straal van 200 meter van Hermoso begeven:

Rubiales voor de rechter voor kussen Jennifer Hermoso

Hermoso: "De speelsters zijn er zeker van dat dit weer een strategie van verdeeldheid en manipulatie is om ons te intimideren en te bedreigen met juridische repercussies en economische sancties."

"Ik wil nogmaals mijn volledige steun betuigen aan mijn collega's die verrast zijn en gedwongen om te reageren op weer een ongelukkige situatie veroorzaakt door de mensen die beslissingen blijven nemen binnen de RFEF."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl