Volleybalsters winnen ook van Mexico en liggen op koers voor olympisch ticket

'Reservevolleybalsters' Oranje hebben geen kind aan Mexico bij OKT

De Nederlandse volleybalsters hebben nog altijd kans op een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs. Na de zege op Tsjechië werd dinsdag op het olympisch kwalificatietoernooi ook Mexico met 3-0 verslagen.

Nederland staat nu tweede in de poule, maar nummer drie China heeft nog een wedstrijd minder gespeeld. De beste twee landen plaatsen zich voor de Spelen.

Het volgende duel wordt morgen om 4.00 uur Nederlandse tijd gespeeld tegen Oekraïne. Vrijdag is thuisland China de tegenstander, zaterdag wacht wereldkampioen Servië en zondag sluit Oranje het olympisch kwalificatietoernooi in Ningbo af tegen de Dominicaanse Republiek.

5. Canada 3 1 2

Voor de wedstrijd tegen Mexico koos bondscoach Felix Koslowski voor andere speelsters. Bijna alle basisspeelsters van de eerste twee wedstrijden kregen de nodige rust tegen de nummer 23 van de wereld.

Maar ook met veel andere speelsters in het veld had Oranje weinig moeite met de Mexicanen. Vooral Nova Marring en Elles Dambrink lieten zich gelden. Mexico had het lastig met de twee linkshandige aanvalsters en Nederland had na twintig minuten de eerste setwinst al binnen: 25-18.

Mexico komt terug

In set twee begon Nederland ook sterk en bouwde het weer snel een flinke voorsprong op (6-2), maar Mexico vocht zich knap terug in de strijd en kwam bij 7-7 op gelijke hoogte.

Maar met Marring aan service liep Oranje vervolgens snel weer uit en liet het Mexico niet meer in de buurt komen. En de 22-jarige passer-loper besliste even later de set ook zelf door een Mexicaanse aanval af te blokken: 25-18.

Het verzet van Mexico was daarna wel gebroken. Nederland bouwde ook in de derde set een behoorlijke voorsprong op en gaf die niet meer uit handen. Met 25-17 was ook die set een prooi voor de ploeg van Koslowski.