SP'ers voorafgaand aan hun protestmars door Den Haag
NOS Nieuws

PrinsjesdagProtest SP trekt zo'n 1500 mensen naar Den Haag

In Den Haag heeft de SP het PrinsjesdagProtest gehouden. Met de actie wil de partij aandacht vragen voor de stijgende kosten voor burgers. Volgens persbureau ANP waren er zo'n 1500 betogers op de been.

SP-leider Lilian Marijnissen was een van de sprekers. Ook deed een aantal zorgverleners op het podium hun verhaal. "Een miljoen mensen in Nederland dreigen in armoede te komen, maar dit kabinet denkt dat pleisters plakken voldoende is", zei Marijnissen.

"Terwijl aandeelhouders rijk worden en het aantal miljonairs snel groeit, wil dit kabinet gaan bezuinigen op de zorg. De kosten voor het dagelijks leven blijven maar stijgen. We kunnen niet wachten, er moet nu worden ingegrepen."

In haar toespraak pleitte Marijnissen er opnieuw voor om de energiesector te nationaliseren.

Protestmars door Den Haag

De actie werd afgesloten met een protestmars door Den Haag. De betogers, die uit het hele land kwamen, liepen achter een groot spandoek met de tekst "Kom op voor Nederland".

Overmorgen is het Prinsjesdag. Het kabinet heeft maatregelen aangekondigd om de armoede tegen te gaan. Maar volgens de betogers is het niet genoeg en is de bestaanszekerheid in gevaar.

Vorig jaar was er ook een PrinsjesdagProtest. Toen waren er naar schatting zo'n 2000 mensen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl