NOS Nieuws

SP-protest trekt 2000 mensen: 'als het aan Rutte ligt, zitten we hele winter in skipak'

Het PrinsjesdagProtest in Den Haag heeft naar schatting zo'n tweeduizend mensen op de been gebracht. De SP organiseerde de actie in de aanloop van Prinsjesdag, aanstaande dinsdag, om te pleiten voor een noodplan tegen de snel stijgende kosten.

Veel demonstranten droegen rode SP-vlaggen. Ze verzamelden zich op de Koekamp, bij het Malieveld. Daar sprak onder anderen SP-leider Marijnissen hen toe.

Zij zei dat het kabinet de bestaanszekerheid van mensen op het spel zet door niet of nauwelijks iets te doen voor mensen die hun rekeningen niet meer kunnen betalen, terwijl grote bedrijven "historische winsten" maken.

Marijnissen wil dat er prijsgrens komt voor de energierekening. Over dat punt is het kabinet in onderhandeling met de energiebedrijven. Maar volgens haar gaat een pricecap alleen niet ver genoeg en moeten energiebedrijven genationaliseerd worden.

Ze sprak op het podium met verschillende SP'ers. Raymond zei dat als het aan premier Rutte ligt, we de hele winter in een skipak moeten zitten:

De betogers, die uit het hele land kwamen, liepen achter een groot spandoek met de tekst 'Nu is het genoeg!' door de stad. Ze droegen bordjes bij zich met teksten als 'Wij willen een betrouwbare overheid'.

Wilders: te weinig, te laat

De PVV gaf vandaag ook een reactie op de uitgelekte Prinsjesdagplannen. Partijleider Wilders vindt ook dat er te weinig aan koopkrachtondersteuning wordt gedaan. "Als het nog komt, is het waarschijnlijk te weinig en zeker te laat."

"Ze maken van de middenklasse de nieuwe onderklasse", vindt Wilders. "Ondertussen staan de grenzen wagenwijd open, wordt Nederland overspoeld met gelukzoekers en worden de boeren getergd en weggepest. Dit kabinet is slecht voor Nederland en uitgeregeerd, wegwezen dus!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl