ZZ Leiden klopt Landstede in strijd om Supercup en blijft prijzen winnen

Basketballers ZZ Leiden kloppen Landstede in strijd om Supercup

De basketballers van ZZ Leiden hebben de Supercup gewonnen. Landstede uit Zwolle werd in Leiden met 62-57 verslagen in een spannende wedstrijd.

Het is de eerste prijs van het seizoen voor de ploeg die vorig jaar de treble won (de landstitel, beker en de BNXT League) en de vierde Supercup in de clubhistorie.

Man van de wedstrijd Roeland Schaftenaar reageert op de overwinning van zijn team

In een gelijk opgaande eerste helft, waarin de teams moeite hadden om te scoren, was het nog een beetje zoeken naar de juiste vorm voor beide teams. Spannend was het daardoor wel.

Hoofdwond

Ook in het derde en vierde kwart was er nooit een groot gat, beide ploegen pakten kort een voorsprong van zeven punten, maar uiteindelijk werd de wedstrijd pas in de slotfase beslist. Net als vorig jaar, toen beide teams elkaar troffen in de bekerfinale, trok Leiden uiteindelijk aan het langste eind.

Roeland Schaftenaar van ZZ Leiden was de topscorer met 17 punten. Op het einde van de wedstrijd moest Michal Kozak van Landstede nog met een fikse hoofdwond van het veld als gevolg van een ongelukkige botsing.