Bij de rellen tussen de Eritrese groepen raakten 24 agenten gewond
NOS Nieuws

Grote groep Eritreeërs op de vuist in Stuttgart, 24 agenten gewond

Opnieuw zijn in Duitsland bij een evenement voor Eritreeërs rellen uitgebroken. Ditmaal ging het mis in Stuttgart, waar zo'n 200 Eritreeërs op de vuist gingen met politieagenten en deelnemers aan de bijeenkomst. Met stenen, flessen en stukken hout gingen de groepen elkaar te lijf.

De rellen braken vanmiddag uit. In de loop van de avond, toen de situatie weer wat was gekalmeerd, maakte de politie bekend dat 24 agenten gewond zijn geraakt. De namen van zo'n 170 Eritreeërs zijn door de politie genoteerd.

De organisatie achter het evenement sympathiseert met de Eritrese regering, een wrede dictatuur die ook Eritreeërs in het buitenland onderdrukt. Tegenstanders van het regime verzamelden zich in Stuttgart en vielen deelnemers aan het evenement aan.

Verrast door geweld

Om de rust terug te brengen werden naast lokale agenten ook federale politiemensen opgeroepen. Agenten hebben de groepen met knuppels en pepperspray uit elkaar gedreven. Inwoners van de stad in het zuiden van Duitsland werd gevraagd het gebied te mijden.

De politie zegt verrast te zijn door al het geweld. "We wisten dat er protesten zouden komen bij zo'n evenement, maar de omvang van de rellen hadden we niet voorzien."

Het is niet voor het eerst dat het misgaat bij een evenement voor Eritreeërs in Duitsland. In juli raakten 26 politieagenten gewond bij een Eritrea-festival in Giessen, in de deelstaat Hessen. Ook daar bestond de organisatie uit sympathisanten van het regime. Begin vorige maand braken in de Zweedse hoofdstad Stockholm om vergelijkbare redenen rellen uit.

In Nederland kwam het recent ook al eens tot rellen bij een Eritrees feest. Dat gebeurde in mei in Rijswijk, waar al jaren evenementen worden georganiseerd waar ook regelmatig hoge vertegenwoordigers van de regeringspartij opduiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl