Casemiro baalt na een tegentreffer

Ten Hag en United verder in problemen na verlies tegen Brighton op Old Trafford

Manchester United heeft zaterdagmiddag voor de derde keer in dit prille Premier League-seizoen verloren. Op het eigen Old Trafford was Brighton & Hove Albion met 1-3 te sterk voor de mannen van Erik ten Hag. Een nieuwe klap voor United, terwijl Brighton naar de derde plek op de ranglijst klimt. United staat momenteel op plek twaalf.

In de twintigste minuut was het Danny Welbeck die, nadat hij zelf de aanval opzette, raak schoot. Vanaf het midden kon hij zo inlopen, waarna hij André Onana kansloos liet. United kreeg ondertussen wel kansen, maar verzuimde om te scoren.

Tikken na rust

Na rust werd de situatie er niet beter op voor Erik ten Hag. In de 53ste minuut kwam de bal voor de voeten van Pascal Groß, die onberispelijk raakschoot in de hoek.

Met nog een halfuur te gaan kwam Ansu Fati in de ploeg bij Brighton. Het ooit zo bewierookte talent, dat worstelde met een zware blessure, werd deze zomer verhuurd door FC Barcelona.

Wie dacht dat United de schade met een slotoffensief nog zou kunnen beperken, kwam bedrogen uit. Twintig minuten voor tijd maakte João Pedro er met een schot vanaf ongeveer 15 meter 0-3 van. Tariq Lamptey kon aan de zijkant zo doorlopen, waarna die de bal perfect afleverde bij Pedro. Een minuut later scoorde invaller Hannibal Mejbri de 1-3, maar zijn doelpunt kwam te laat om Brighton serieus onder druk te zetten.

Vijf uit zes

De thuisploeg kreeg nog wel een aantal kansen, maar Brighton zwichtte niet en werd zelf ook nog gevaarlijk. Ansu Fati had in de blessuretijd zelfs nog de 1-4 kunnen maken.

De nederlaag is een nieuwe episode in een slechte seizoenstart voor Manchester United, dat in vijf wedstrijden slechts twee keer wist te winnen. Toegegeven, met Tottenham Hotspur en Arsenal had United niet het makkelijkste programma, maar met zes punten uit vijf duels beleeft United niet de start waar het op hoopte.

Liverpool wint wel

Liverpool heeft een belangrijke 3-1 overwinning geboekt op bezoek bij Wolverhampton Wanderers.

Het was een wedstrijd tussen het in goede vorm verkerende Liverpool en middenmoter Wolverhampton Wanderers. Liverpool moest, zonder de geschorste Virgil van Dijk, winnen om in het spoor te blijven van Manchester City, dat vanmiddag tegen West Ham United speelt en Liverpool weer van de koppositie kan verdringen.

Gakpo stond wel in de basis. De Oranje-thuisblijver Ryan Gravenberch, onlangs overgekomen van Bayern München begon op de bank. Hij mocht in blessuretijd invallen.

Blijdschap bij Cody Gakpo

De eerste helft verliep stroef voor Liverpool. Al in de zevende minuut scoorde de Zuid-Koreaan Hwang Hee-Chan namens 'the Wolves'. Een flitsende actie van de sterk spelende Pedro Neto werd koel afgemaakt en zo noteerde de Portugees alweer zijn vierde assist van het seizoen.

Ondanks het vele balbezit van Liverpool (64%) waren de meeste kansen voor de thuisploeg, die met acht doelpogingen eerder op weg leek naar de 2-0 dan dat er een gelijkmaker aan zat te komen.

Na rust kwam Liverpool sterk uit de startblokken. Al in de 54ste minuut kwamen ze op gelijke hoogte door een snel reagerende Mohammed Salah, die een assist afleverde op de verder wat onzichtbare Gakpo. Na zijn goal werd de Oranje-international gelijk gewisseld voor Darwin Nunez.

Daarna speelde Liverpool wel beter, maar de grote kansen bleven een beetje uit, tot de 85ste minuut. Sterspeler Salah, die deze zomer uit de handen bleef van het kooplustige Saudi-Arabië, gaf weer een scherpe voorzet die strak werd afgemaakt door de doorgelopen linksback Andrew Robertson.

Opnieuw Salah

In de 91ste minuut verzekerde de ploeg van Jürgen Klopp zich van de overwinning. Salah leverde een hattrick aan assists, daarmee staat de teller voor hem dit seizoen alweer op twee goals en vier assists. De Egyptenaar behield het overzicht en bezorgde Harvey Elliott een schietkans op de rand van de zestien. Die twijfelde niet, haalde de trekker over en tekende voor de 1-3.

Met de zege nam Liverpool voor even de koppositie van de Premier League over, maar door een zege van Manchester City bij West Ham United, staat de ploeg van Pep Guardiola weer bovenaan.