Fernando Santos is ontslagen
NOS Voetbal

Portugees Santos al na zes duels ontslagen als bondscoach van Polen

De Poolse voetbalbond heeft bondscoach Fernando Santos per direct op straat gezet. Dat gebeurde na de verrassende 2-0 nederlaag tegen Albanië, afgelopen zondag.

De Portugees kwam pas in januari in dienst als trainer van de nationale ploeg van Polen. Zijn eerste wedstrijden verliepen meteen moeizaam met een 3-1 nederlaag tegen Tsjechië en een 1-0 thuisoverwinning op Albanië. Hoewel Polen daarna nog wel een knappe winst op Duitsland wist te boeken, gingen uitwedstrijden tegen Moldavië (3-2) en Albanië verloren.

Na zes wedstrijden is het einde oefening voor Santos. "Ook al beëindigen we onze samenwerking, ik ben dankbaar dat ik leiding heb gegeven aan het Poolse nationale team en ik wens het allerbeste aan Polen en zijn bevolking, die mij zo goed verwelkomden toen ik hier woonde", zegt Santos op de site van de Poolse voetbalbond.

Bekijk de stand in de EK-poule van Polen:

De stand in de EK-kwalificatiepoule van Polen

Polen zegt nu snel op zoek te gaan naar een nieuwe bondscoach.

De 68-jarige Santos boekte zijn grootste successen met de Portugese nationale ploeg, door zowel het EK in 2016 als de eerste editie van de Nations League te winnen. Nadat het team op het WK in de kwartfinales sneuvelde tegen Marokko, werd Santos ontslagen.

Met Griekenland deed hij het daarvoor ook verdienstelijk door de kwartfinales te halen op het EK 2012 en een plek in de achtste finales op het WK twee jaar later.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl