Fernando Santos
NOS Voetbal

Polen kiest ervaren Santos, de bondscoach die Ronaldo passeerde bij Portugal

Polen heeft Fernando Santos aangesteld als nieuwe bondscoach. De Portugees volgt Czeslaw Michniewicz op, die na het wereldkampioenschap geen nieuw contract kreeg.

Hoewel Polen in Qatar met een plek in de achtste finales zijn beste WK kende sinds 36 jaar, kon Michniewicz vertrekken. Santos werd op zijn beurt na een dienstverband van ruim acht jaar ontslagen bij Portugal, dat in de kwartfinales sneuvelde tegen Marokko.

De 68-jarige Santos boekte zijn grootste successen met de Portugese nationale ploeg, door zowel het EK in 2016 als de eerste editie van de Nations League te winnen. Met Griekenland deed hij het daarvoor ook verdienstelijk door de kwartfinales te halen op het EK 2012 en een plek in de achtste finales op het WK twee jaar later.

Passeren Ronaldo

Santos baarde tijdens het afgelopen WK opzien door de grote vedette Cristiano Ronaldo te passeren. Aanvankelijk pakte dat nog goed uit, omdat zijn vervanger Rafael Leão drie keer scoorde tegen Zwitserland.

De situatie rond de ontevreden Ronaldo was voer voor de internationale media. De ster zou ontevreden zijn over een wissel in het laatste groepsduel, terwijl Santos volhield de aanvaller uit tactische overwegingen aan de kant te houden.

Bij Polen krijgt hij te maken met de grillen van een andere superster, namelijk die van aanvaller Robert Lewandowski.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl