LeBron James (r) met Steph Curry
NOS Sport

LeBron James wil met basketbalsterren naar Spelen in Parijs

Zijn eigen variant op The Last Dance van Michael Jordan. Een 'Dream Team' anno 2024. Basketballer LeBron James heeft snode plannen om volgend jaar naar de Olympische Spelen van Parijs te gaan. En niet in z'n eentje.

De 38-jarige vedette van LA Lakers belt in het rond om de grootste namen uit de NBA warm te maken voor een showtje op de Spelen van Parijs. Naast zijn teamgenoot Anthony Davis zouden ook Steph Curry, Kevin Durant en Jayson Tatum wel oren hebben naar het plan van James, meldt The Athletic.

Mislukt WK

Het idee van James, die al elf jaar niet meer in actie kwam voor de nationale ploeg, komt niet slecht getimed naar buiten. Afgelopen week werd Team USA - zonder supersterren in de selectie - in de halve finale van het WK basketbal uitgeschakeld door Duitsland.

Tot overmaat van ramp gingen de Amerikanen, na de verloren troostfinale tegen buurland Canada, voor de tweede keer op rij zonder medaille naar huis.

LeBron James tijdens de olympische finale van 2012

Op wereldkampioenschappen wil het grootste basketballand van de wereld nog weleens teleurstellen. Slechts vijf van de negentien deelnames leverden goud op. Bij olympische toernooien grijpt de grootmacht zelden mis: bij zestien van de negentien deelnames wonnen de Amerikanen goud.

Nieuw Dream Team?

De bekendste zegetocht was die van 1992, toen onder meer Jordan, Larry Bird, Magic Johnson en Charles Barkley het toernooi in Barcelona domineerden en de sport wereldwijd naar grotere hoogte stuwden.

Het 'Dream Team' van 1992 tijdens de medailleceremonie in Barcelona

Met Curry, Durant, Tatum en andere volgens Amerikaanse media gepolste NBA-sterren zal James voor gelijke faam én zijn derde keer olympisch goud willen gaan. In 2008 en 2012 stond hij ook al op het hoogste podium met Team USA. Maar tippen aan de glans van 1992 konden die teams niet.

Curry, de beste driepuntsschutter ooit in de NBA, zou in de plannen van James voor zijn olympisch debuut staan. Die mogelijkheid diende zich al aan toen Steve Kerr, al jaren zijn coach bij Golden State Warriors, werd aangesteld als bondscoach van de VS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl