LeBron James stelt basketbalpensioen voorlopig nog uit.
NOS Sport

LeBron James komt terug voor 21ste seizoen in NBA: 'Ik heb nog steeds iets over'

De geraniums moeten nog even wachten. LeBron James gaat voorlopig nog door als profbasketballer in de NBA. Eind mei liet de 38-jarige James, na in de play-offs te zijn uitgeschakeld met de Los Angeles Lakers, nog ruimte voor speculatie. "Ik moet over veel nadenken, zoals over hoe mijn basketbalcarrière verder gaat verlopen", zei hij toen.

Afgelopen nacht maakte hij bekend een 21ste seizoen aan zijn imposante loopbaan te plakken. Dat deed hij bij de ESPYS, een door sportzender ESPN georganiseerde jaarlijkse uitreiking van sportprijzen. James werd daar gehuldigd, omdat hij afgelopen seizoen Kareem Abdul-Jabbar afloste als topscorer aller tijden in de NBA.

"Het kan me niet schelen hoeveel punten ik nog scoor, of wat ik wel of niet kan doen op het veld", zei James na het in ontvangst nemen van de prijs. "De echte kwestie voor mij is: de dag dat ik niet meer alles kan geven op het veld is de dag dat ik klaar ben. Gelukkig voor jullie is die dag nog niet gekomen", sprak de nimmer bescheiden basketballer.

LeBron James: "Ik heb nog steeds iets over."

Met de Lakers werd James afgelopen seizoen in de finale van de Western Conference uitgeschakeld door latere kampioen Denver Nuggets. "Van een finaleplek krijg ik geen kick meer, dat heb ik zo vaak meegemaakt. Ik speel nu alleen nog voor titels. Zonder een finale te spelen, vind ik er niks aan. We zullen zien wat er gebeurt, ik weet het nog niet", was toen zijn eerste reactie.

Maar James is nog niet klaar met basketballen. "Weet je wat me elk seizoen terugbrengt? Het kijken naar en het coachen van mijn jongens. Ze herinneren me eraan waarom ik speel, gewoon de pure liefde voor dit prachtige spel. Dus ja, ik heb nog steeds iets over. Er is nog veel over."

Graag nog eens samenspelen met zoon Bronny

James heeft al vaker aangegeven heel graag nog een keer samen te willen spelen met zijn oudste zoon Bronny (18). Die komt komend seizoen uit voor de USC Trojans in het Amerikaanse universiteitsbasketbal en zou daarna gedraft kunnen worden door een NBA-organisatie.

De 38-jarige James heeft bij de Lakers nog een contract tot en met het seizoen 2024-2025. Hij won in zijn carrière vier NBA-titels, is 19-voudig All Star en was afgelopen seizoen nog goed voor 27.2 punten, 8.3 rebounds en 6.8 assists in gemiddeld 35 minuten per wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl