De Nuggets vieren feest, met Nikola Jokic centraal
NOS Sport

Eerste NBA-finale ooit voor Denver Nuggets, play-offrecord voor Jokic

De basketballers van Denver Nuggets hebben voor het eerst in de historie de NBA-finale bereikt. De ploeg won in de play-offs (best-of-7) ook het vierde duel met Los Angeles Lakers: 111-113.

De Lakers begonnen uitstekend en leken een vijfde duel af te gaan dwingen. Mede dankzij 31 punten van LeBron James, die uit zou komen op 40 punten, leidde de thuisploeg halverwege met 73-58.

Aan de hand van Nikola Jokic wisten de Nuggets het tij te keren. De Serviër kwam uit op 30 punten, 14 rebounds en 13 assists. Dat was zijn achtste triple-double in de play-offs, een NBA-record. Met nog 51,7 seconden te gaan, zorgde Jokic met een lay-up voor de beslissende score.

Nooit opgeven

"Ik heb dit de afgelopen vijf jaar gezegd. Als we slecht of goed waren, we moeten niet opgeven", aldus Jokic. "Dat is wat ons vandaag lukte. In de tweede helft draaiden we de boel om en ging iedereen ervoor."

Nikola Jokic in duel met Anthony Davis

In de finale van de oostelijke divisie heeft Miami Heat nog één overwinning nodig tegen Boston Celtics.

LeBron James druipt af

James kon de afstraffing tegen de Nuggets moeilijk verkroppen en zaaide zelfs twijfels over zijn toekomst als speler. "We zullen zien wat er gebeurt", zei de 38-jarige sterspeler van de Lakers.

"Ik weet het niet. Ik heb veel om over na te denken, als ik eerlijk ben. Er is veel om over na te denken, over hoe basketbal voor mij persoonlijk zal doorgaan. Ik speel nu alleen nog voor titels. Zonder een finale te spelen vind ik er niks aan."

James liet eerder weten zijn carrière pas af te sluiten nadat hij een jaar met zijn zoon Bronny had samengespeeld in de NBA, wat op zijn vroegst in 2024 zou kunnen gebeuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl