Karolien Florijn in haar skiff
NOS Sport

Weer raak voor Nederland op WK roeien: Florijn prolongeert titel in de skiff

Skiffeuse Karolien Florijn heeft net als vorig jaar de gouden medaille gewonnen bij de WK roeien. De 25-jarige Florijn is de eerste Nederlandse roeier die een wereldtitel van een olympische klasse met succes verdedigt.

Bovendien is het de vijfde gouden medaille voor Nederland op dit WK, een record. Tot nu toe behaalde Nederland nooit meer dan één gouden plak tijdens een WK.

Bekijk hier de finale van de skiff voor vrouwen:

Florijn snelt naar tweede opeenvolgende wereldtitel in de skiff

Olympisch kampioene Emma Twigg (Nieuw-Zeeland) en Tara Rigney (Australië) completeerden het podium.

Florijn begon sterk aan haar race. Halverwege had ze al veertien meter voorsprong op Twigg en die voorsprong kwam de hele race geen moment meer in gevaar. Dus kon Florijn net als vorig jaar bij de WK in Tsjechië en bij de laatste twee EK's haar feestje vieren.

Bekijk hier de reactie van Florijn:

Florijn opnieuw wereldkampioen: 'Richt mijn hele leven in op roeien'

Na de uiterst succesvolle zaterdag was de editie van 2023 al het meest succesvolle WK roeien ooit voor Nederland. Ymkje Clevering en Veronique Meester kroonden zich tot kampioen in de twee-zonder, waarna Marloes Oldenburg, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins en Benthe Boonstra goud pakten in de vier-zonder.

Bij de mannen veroverden Lennart van Lierop, Finn Florijn, Tone Wieten en Koen Metsemakers goud in de dubbelvier. Eerder vandaag wonnen Melvin Twellaar en Stef Broenink ook goud, maar dan in de dubbeltwee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl