NOS Sport

WK-goud voor Twellaar en Broenink in dubbeltwee, zilver voor Holland Acht en Van Dorp

Melvin Twellaar en Stef Broenink hebben de gouden medaille veroverd in de dubbeltwee bij de WK roeien in Belgrado. Het is de vierde gouden medaille voor Nederland op dit WK.

Twellaar en Broenink schoten uit de startblokken en lagen na duizend meter al dertien meter voor op de Italianen en Kroaten. In de tweede helft van de race liepen de Nederlanders verder uit.

Bekijk hier de gouden race van Twellaar en Broenink:

Twellaar en Broenink pakken goud in dubbeltwee

Aan de finish hadden Twellaar en Broenink een voorsprong van drie seconden op de Kroatische broers Martin en Valent Sinkovic. De gebroeders Sinkovic pakten samen meerdere olympische en wereldtitels, maar werden in Belgrado dus naar huis geroeid door het Nederlandse duo.

Het brons is voor Daire Lynch en Philip Doyle namens Ierland.

Bekijk hier de reactie van Twellaar en Broenink:

Twellaar en Broenink na veroveren goud dubbeltwee: 'Nooit opgegeven'

In de skiff pakte Simon van Dorp de tweede plek. De Duitser Oliver Zeidler was op dit onderdeel de snelste, Thomas Mackintosh legde na een fotofinish beslag op het brons.

Zilver voor Holland Acht

De mannen van de Holland Acht wisten beslag te leggen op het zilver. Een prestatie die ook een startbewijs oplevert voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs.

De Holland Acht lag halverwege nog op de vierde positie, maar een sterke eindsprint leverde een plekje op het podium op.

Bekijk hier de races en de reacties van Van Dorp en de Holland Acht:

Na de zaterdag kon het WK roeien al niet meer stuk voor Nederland. Bij de mannen pakten Lennart van Lierop, Finn Florijn, Tone Wieten en Koen Metsemakers goud in de dubbelvier.

Bij de vrouwen werd goud veroverd in de twee-zonder en de vier-zonder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl