Joe Burrow
NOS Sport

Burrow tekent nieuw recordcontract in de NFL: 257 miljoen in vijf jaar

Joe Burrow wordt de best betaalde speler in het American football. De quarterback verlengt zijn contract met vijf jaar en gaat daarin 257 miljoen euro verdienen bij de Cincinnati Bengals. Daarmee ligt Burrow tot en met 2029 vast in Cincinnati. Op jaarbasis gaat hij ruim 51 miljoen euro verdienen.

In het openingsweekend van de NFL is hij de vierde speler die dit kalenderjaar een recordcontract ondertekent. Nadat verliezend Super Bowl-finalist Jalen Hurts de lat hoog legde door voor 233 miljoen euro bij te tekenen, volgden ook al megacontracten voor collega-quarterbacks Lamar Jackson, Deshaun Watson en Justin Herbert.

Cincinnati Bengals heeft de profielfoto op X aangepast aan hun vermogende quarterback Joe Burrow.

Burrow streeft ze nu allemaal voorbij, zijn beloning voor het waarmaken en misschien zelfs overtreffen van de torenhoge verwachtingen. Nadat hij zijn universiteitsteam LSU Tigers op indrukwekkende wijze naar het kampioenschap leidde, werd hij als eerste gekozen in de draft. Bij zijn entree in de rijkste sportcompetitie ter wereld was Burrow direct een sensatie.

In zijn eerste seizoen in de NFL was Burrow hard op weg een waslijst aan records voor eerstejaarsspelers in de NFL te verbreken. Een zware knieblessure maakte een abrupt einde aan zijn opmars, maar na meer dan acht maanden revalideren ging Burrow koeltjes verder.

'Joe Brrr'

Met de weer fitte Burrow ontpopten de Bengals zich in 2021 tot de grote verrassing. Hij leidde het team voor het eerst sinds 1988 naar de Super Bowl, waar de stuntploeg pas in de laatste minuten werd verslagen door de Los Angeles Rams (23-20).

In één seizoen beleefde hij zijn grote doorbraak én comeback. Burrow maakte indruk met zijn zelfverzekerde persoonlijkheid en ijskoude keuzes in de moeilijkste situaties. Het leverde de 26-jarige quarterback bijnamen als Joe Cool en Joe Brrr op. Het superseizoen na zijn zware blessure werd bekroond met de uitverkiezing tot 'comeback player of the year'.

Joe Burrow ontvangt de bal

Afgelopen seizoen kwamen de Bengals tot de halve finale om het kampioenschap. In de conference final bleek de latere kampioen Kansas City Chiefs te sterk (20-23).

Meer grote contracten in aantocht

Quarterbacks krijgen altijd de grootste contracten in de NFL. Nick Bosa gaf uitblinkers op andere posities onlangs weer hoop op meer gigantische salarissen. De defensive end van de San Francisco 49'ers werd vorig seizoen verkozen tot beste verdedigende speler van de competitie.

Deze week tekende Bosa een contract voor 159 miljoen euro in vijf jaar. Meer kreeg een verdediger nog nooit betaald in de NFL.

Nick Bosa werd eerder deze week de bestbetaalde verdediger in de geschiedenis van de NFL.

Om dat megacontract af te dwingen, bleef Bosa wekenlang weg bij groepstrainingen en oefenduels van de 49'ers. Die tactiek hanteren meer grote spelers in de NFL. Jonathan Taylor (running back, Indianapolis Colts), Zack Martin (offensive guard, Dallas Cowboys) en defensive tackle Chris Jones van de Chiefs trainden de gehele voorbereiding individueel. Ook zij hopen een flinke salarisverhoging af te dwingen.

Regerend kampioen verliest

Zonder sterverdediger Jones verloren de Kansas City Chiefs donderdagnacht de openingswedstrijd van het seizoen. De regerend kampioen werd na de festiviteiten vooraf - het NFL seizoen begon traditiegetrouw met het vieren van het kampioenschap - verrast door de Lions uit Detroit.

Detroit Lions zegeviert in Kansas City

De bezoekers kregen de ruim 75.000 toeschouwers in het Arrowhead Stadium stil door in het laatste kwart met 21-20 te winnen. Chiefs-quarterback Patrick Mahomes had geen gelukkige wedstrijd, mede door de afwezigheid van de geblesseerde Travis Kelce.

Enkele passes glipten door de vingers van zijn teamgenoten en een interceptie leidde tot een touchdown van de Lions. De Bengals, met quarterback Burrow, komen zondagavond voor het eerst in actie op bezoek bij de Cleveland Browns.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl