Quarterback Jalen Hurts
NOS Sport

Nieuw record in NFL: Jalen Hurts best betaalde speler met 233 miljoen in vijf jaar

Jalen Hurts is sinds deze week de best betaalde speler in het american football. De quarterback van de Philadelphia Eagles verlengde zijn contract bij de verliezend Super Bowl-finalist voor vijf jaar voor een bedrag van maar liefst 233 miljoen euro.

Daarmee verdient Hurts komend seizoen op jaarbasis het meest van iedereen in de NFL. Zijn jaarsalaris van bijna 47 miljoen euro is meer dan alle andere quarterbacks in de NFL, onder wie Patrick Mahomes van Kansas City, die in 2020 een 10-jarig contract bij de Chiefs tekende ter waarde van 435 miljoen euro. Dat was toen een record.

Super Bowl

Philadelphia laat met deze megadeal zien alle vertrouwen te hebben in de pas 24-jarige spelverdeler die afgelopen seizoen zijn doorbraak in de NFL beleefde. Met de Eagles moest hij het in de Super Bowl maar net afleggen tegen de Chiefs van Mahomes (38-35), maar Hurts vestigde in de finale wel een aantal records. Waar quarterbacks meestal met een pass door de lucht toe slaan, liep Hurts in de Super Bowl zelf de bal drie keer de end zone binnen voor zes punten.

Quarterback Jalen Hurts

De in Houston geboren football-speler werd niet meteen als potentiele superster gezien. In de draft, de jaarlijkse pool van talenten waar clubs kunnen putten, werd hij in 2020 pas in de tweede ronde gekozen als 53ste. Nadat de Eagles hadden besloten Carson Wentz naar Indianapolis te sturen, kreeg Hurts van zijn werkgever de kans om zich als startende sperverdeler te manifesteren. Daarin heeft hij niet teleurgesteld.

In zijn contract staat ook een zogeheten 'no-trade' clausule, wat betekent dat Philadelphia Hurts nooit zonder zijn toestemming kan verhandelen. Ook daaruit blijkt dat de Eagles vol inzetten op hun quarterback.

Ten opzichte van de drie andere typisch Amerikaanse sporten - basketbal, honkbal en ijshockey - doet Hurts het beter dan de grootverdieners in hun sport. Basketballer Stephen Curry tekende bij de Warriors bij voor vier seizoenen ter waarde van 196 miljoen euro. Aaron Judge van de New York Yankees is met zijn negen jaar voor 329 miljoen euro de best betaalde honkballer. Daar steekt het jaarsalaris van Conor McDavid (Edmonton Oilers) wat schril bij af. Hij krijgt ruim 11 miljoen euro per jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl