Tom Kleijn met zijn prijs
NOS Nieuws

Journalist Tom Kleijn winnaar van De Slimste Mens

Journalist Tom Kleijn is de winnaar geworden van het 22e seizoen van De Slimste Mens. Hij won in de finale van musicalactrice Nandi van Beurden en theaterdirecteur Jörgen Tjon A Fong.

Van Beurden viel als eerste af waardoor Kleijn en Tjon A Fong het onderling mochten uitvechten. De journalist won uiteindelijk met een antwoord over Bonaire ('gemeente') en kreeg daarna confetti over zich heen.

"Dat voelde onwennig", zegt hij op de website van omroep KRO-NCRV. "Ik ben een journalist en denk altijd: het gaat niet om mij."

Zoon

In de uitzending bedankte hij zijn 14-jarige zoon, die hem had overgehaald om mee te doen aan het programma. "Welke discussie we ook hebben: ik heb gelijk", grapte Kleijn.

De finale was al eerder opgenomen en Kleijn had alleen zijn vriendin en moeder ingelicht over de winst, zijn zoon van 14 was niet op de hoogte. "Ik wilde het hem niet aandoen dat hij straks op school een week zijn mond dicht moest houden."

Kleijn kreeg de beker overhandigd van dichter Martin Rombouts, die afgelopen winterseizoen werd uitgeroepen tot 'De Slimste Mens'. De quiz op NPO 1 was vorige week vrijwel elke dag de best bekeken uitzending op de Nederlandse televisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl