NOS Nieuws

Britse politie start onderzoek naar babysterfte in ziekenhuis Nottingham

De Britse politie start een groot onderzoek naar de kraamafdeling van het universitaire ziekenhuis in Nottingham. Door falende zorg zijn daar tientallen baby's overleden en gewond geraakt, meldt de BBC.

De kraamafdelingen werden al onderzocht door een ervaren verloskundige. Na gesprekken met de politie is er nu een strafrechtelijk onderzoek aangekondigd. Er wordt contact gelegd met 1800 gezinnen en zo'n 700 (oud-)medewerkers van het ziekenhuis. Volgens de BBC is er niet eerder zo'n groot onderzoek gedaan in de Britse gezondheidszorg.

Ziekenhuisdirecteur Anthony May heeft aangegeven volledig mee te werken aan het onderzoek. "Sinds mijn aanstelling hier heb ik altijd gezegd achter het onafhankelijke onderzoek te staan. Datzelfde heb ik nu ook tegen de politie gezegd", aldus May, die sinds een jaar aan het hoofd staat van het ziekenhuis in Nottingham.

In 2020 werd al door de inspectie geconcludeerd dat de kraamafdelingen van het ziekenhuis ontoereikend zijn. May zei ook dat er half september een rapport verschijnt van de gezondheidsinspectie. Daarin kan het publiek zien welke verbeteringen al zijn doorgevoerd, zei hij.

Ook in Shrewsbury en Telford

Het is niet de eerste keer dat kraamafdelingen van Britse ziekenhuizen worden onderzocht. In juni 2020 onderzocht de politie al de kraamafdelingen van de ziekenhuizen in Shrewsbury en Telford. Daaruit bleek dat er in twintig jaar tijd 201 baby's en negen moeders gered hadden kunnen worden als er betere zorg was aangeboden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl