Twente viert de 4-0 van Sophie te Brake
NOS Voetbal

FC Twente overdondert Sturm Graz in eerste voorronde Champions League: 6-0

FC Twente heeft Sturm Graz met ruime cijfers verslagen in de eerste voorronde van de Champions League Women: 6-0. Als Twente zaterdag ook van het Spaanse Levante wint, plaatsen de Enschedeeërs zich voor de tweede en laatste voorronde voor het hoofdtoernooi.

Het was vandaag de wedstrijd van de nieuwkomers. Na een kwartier opende Liz Rijsbergen, die deze zomer overkwam van ADO Den Haag, uit een counter de score. Er was daarna nog maar net afgetrapt of de spits tikte ook haar tweede binnen, eentje uit de rebound. Een droomstart voor de 21-jarige, die de grote schoenen van Fenna Kalma heeft te vullen. De eredivisie-topscorer speelt sinds dit seizoen voor VfL Wolfsburg in de Duitse Bundesliga.

Na goals van aanvoerder Renate Jansen en Sophie te Brake was het in de 53ste minuut nieuwkomer Leonie Vliek die de 5-0 maakte, een prachtige kopbal over de keeper heen. Vliek speelt net als Rijsbergen sinds dit seizoen voor Twente, zij kwam over van PEC Zwolle.

Een droomstart voor Liz Rijsbergen, die de eerste twee goals maakt

Aan de doelpuntenregen kwam nog geen einde. Invaller Fieke Kroese maakte vers in het veld de 6-0. De assist kwam van Wieke Kaptein, die deze zomer actief was met Oranje op het WK. De 18-jarige middenvelder tekende een contract voor vier jaar bij Chelsea, de kampioen van Engeland, maar maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Twente.

Ajax speelt ook zaterdag

Aanstaande zaterdag speelt landskampioen Ajax ook in de eerste voorronde, in het Moldavische Anenii Noi. De tegenstander is FC Dinamo BSUPC.

Als Ajax en FC Twente zaterdag winnen, plaatsen ze zich voor de tweede voorronde van de Champions League. De winnaar van twee onderlinge duels gaat daarna door naar het hoofdtoernooi, iets wat sinds de vernieuwde opzet van het toernooi uit 2021 nog geen Nederlandse club is gelukt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl