NOS Voetbal

Oranje moet echt beter gaan spelen, vindt De Jong: 'Keihard aan gewerkt'

De Jong: 'Ierland en Griekenland zijn onze belangrijkste concurrenten'

Het Nederlands elftal staat donderdagavond in Eindhoven en zondag in Dublin voor twee heel belangrijke wedstrijden, zegt Frenkie de Jong. Oranje speelt dan in de EK-kwalificatie thuis tegen Griekenland en uit tegen Ierland. "Onze twee belangrijkste concurrenten", zegt De Jong. Om die te verslaan moet er wel een beter Nederlands elftal opstaan, vindt de middenvelder.

Nederland moet bij de eerste twee ploegen in groep B zien te eindigen, maar Oranje staat op dit moment vierde achter Frankrijk, Griekenland en Ierland.

Die ploegen hebben wel meer wedstrijden gespeeld dan Oranje. Om naar een tweede plaats achter het nog ongeslagen Frankrijk te kruipen, moet er de komende week resultaat worden behaald.

'Liefst zo snel mogelijk kwalificeren'

"Frankrijk heeft tot nu toe alles gewonnen en dan moet je zorgen dat je daar achter zit. Ierland en Griekenland zijn daarvoor onze belangrijkste concurrenten. Wij hebben echt wel door dat dit belangrijke wedstrijden zijn. We willen ons het liefst zo snel mogelijk kwalificeren voor het EK in Duitsland."

En het liefst doet De Jong dat met goed voetbal. Er kwam kritiek op Oranje na de wedstrijden tegen Kroatië en Italië in de eindronde van de Nations League, in juni. Toen speelde Nederland niet goed en gingen allebei de wedstrijden verloren.

"Natuurlijk willen we een veel beter beeld afgeven dan de laatste keren. We moeten echt beter gaan spelen en daar hebben we keihard aan gewerkt", vertelt de middenvelder van Barcelona, die ook zelfkritisch is. "Ik heb in juni ook geen goede wedstrijden gespeeld."

'Veel dingen die beter moeten'

Hij vond de kritiek op het spel van Oranje dan ook volledig terecht. "Het was ook slecht, dan is het goed als dat benoemd wordt. Maar dat betekent niet dat het komende week ook slecht gaat zijn. We zitten ook in een nieuw seizoen. Die wedstrijden van toen, zeggen niets over de periode van nu."

Er moet dan ook een en ander veranderen de komende wedstrijden, vindt De Jong. "Er zijn heel veel dingen die beter moeten. Wat dat is? Ik heb geen tipje van de sluier voor jullie."

  • NOS
    Selectie van Oranje voor de komende interlands
  • NOS
    Selectie van Oranje voor de komende interlands
  • NOS
    Selectie van Oranje voor de komende interlands

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl