Ron Jans
NOS Voetbal

Jans nieuwe trainer FC Utrecht; sabbatical al na twee maanden ten einde

Ron Jans is de nieuwe trainer van FC Utrecht. Daarmee komt er al na twee maanden een einde aan de sabbatical van de 64-jarige oefenmeester, die vorig seizoen vijfde werd in de eredivisie met FC Twente.

Aan Jans de taak om de situatie in Utrecht, waar onder Michael Silberbauer en later Rob Penders de eerste vier competitiewedstrijden allemaal verloren gingen, snel te doen verbeteren.

De naam van Jans zong al enige tijd rond in Utrecht. Vandaag bevestigde de club de komst van de gelouterde trainer, die tot medio 2025 tekent.

Nederlagen

Na nederlagen tegen PSV, sc Heerenveen en PEC Zwolle besloot Utrecht vorige week om Silberbauer al na drie duels de laan uit te sturen. Afgelopen weekend stond Penders als interim-trainer voor de groep, maar met een 5-1 thuisnederlaag tegen Feyenoord werd het er niet beter op in de Galgenwaard.

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Feyenoord

"Afgelopen zomer had ik voor ogen om een sabbatical te nemen tot januari, maar soms zijn kansen er om gepakt te worden", vertelt Jans op de site van Utrecht. "Het eerste gesprek met FC Utrecht ging niet uit mijn hoofd: ik zie de mogelijkheden die hier liggen en voel de drang mijn bijdrage te leveren."

Conference League

Met Jans haalt de club in ieder geval een uiterst ervaren trainer binnen. Jans won met PEC Zwolle zowel de KNVB-beker als de Johan Cruijff Schaal. Verder trainde hij teams als FC Groningen, sc Heerenveen en FC Twente.

In Enschede bereikte hij twee keer de play-offs van de Conference League. Tegen zowel Fiorentina (vorig seizoen) als Fenerbahce (vorige week) werd echter verloren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl