Prinses Alexia tijdens de zomerse fotosessie op het Zuiderstrand
NOS Nieuws

Prinses Alexia voor de eerste keer aanwezig op Prinsjesdag

Prinses Alexia is dit jaar voor het eerst aanwezig op Prinsjesdag, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze rijdt op 19 september mee naar de Koninklijke Schouwburg, waar de Troonrede wordt voorgelezen. Na de terugreis naar Paleis Noordeinde zal ze hoogstwaarschijnlijk ook op het balkon staan om te zwaaien.

De prinses werd op 26 juni 18 jaar. Dat zij meerderjarig is, is de reden dat de prinses nu bij een officiële gelegenheid als Prinsjesdag aanwezig is. Vorig jaar was haar zus Amalia 18 jaar en ook zij was toen voor het eerst aanwezig bij Prinsjesdag.

Alexia zal meerijden in de Gala-glasberline. Deze koets vertrekt iets voor de Glazen Koets vanaf Paleis Noordeinde naar de schouwburg. Hierin zitten ook prins Constantijn en prinses Laurentien.

Alexia rijdt dus niet mee in de Glazen Koets met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Amalia. "Deze is bestemd voor het Staatshoofd, dan wel het toekomstig Staatshoofd", meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Eerste werkbezoek

Vorige week werd al bekend dat Alexia op 9 september haar eerste officiële werkbezoek zal hebben. Ze doopt dan een schip in Rotterdam dat haar naam draagt: de Vox Alexia. Ook krijgt ze een rondleiding en spreekt ze met de bemanning van het schip.

Alexia rondde haar opleiding aan het United World College of the Atlantic in Wales begin deze zomer af. Tijdens een halfjaarlijkse fotosessie vertelde zij dat ze komend jaar een tussenjaar neemt voordat ze gaat studeren. "Het wordt een beetje reizen, werken en van alles. Heel veel plannen, maar nog niets gepland", zei ze toen.

Eind augustus was ze voor het laatst in het openbaar met haar familie te zien. Toen bezocht zij de Grand Prix van Nederland in Zandvoort:

  • AFP
    Alexia met haar ouders, haar nichtje Luana en Red Bull-teambaas Christian Horner in Zandvoort
  • ANP
    Prinses Alexia bij de Grand Prix van Nederland in Zandvoort

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl