NOS Voetbal

AZ met simpele zege bij zwak Vitesse aan kop van de eredivisie

Bekijk de samenvatting van Vitesse - AZ

AZ heeft op bezoek bij een pover Vitesse in Arnhem in navolging van PSV en FC Twente de derde zege in drie wedstrijden geboekt. De Alkmaarders wonnen door twee doelpunten van de Griek Vangelis Pavlidis met 2-0. Met een beter doelsaldo staat AZ bovenaan in de eredivisie.

AZ-coach Pascal Jansen had zijn team na de Europese triomf in Noorwegen behoorlijk omgegooid. Als vervanger van de naar Cagliari vertrokken verdediger Pantelis Hatzidiakos koos hij voor de Portugees Alexandre Penetra, die donderdag tegen SK Brann de beslissende strafschop binnenschoot.

Stand eredivisie

Mayckel Lahdo ontbrak vanwege ziekte, Ernest Poku en Myron van Brederode bezetten de vleugels en Jens Odgaard en Ruben van Bommel startten op de bank. Daarnaast keerde aanvoerder Jordy Clasie terug van een blessure.

Spaarzame hoogtepunten in eerste helft

Veel viel er niet te genieten voor de pauze. Vitesse-doelman Eloy Room hoefde maar een keer handelend op treden, bij een inzet van Van Brederode, en Vitesse zelf leverde geen enkel schot tussen de palen af.

Tevreden Pavlidis: 'Het hele team speelde heel goed'

Kort na rust kwam AZ op voorsprong via Pavlidis, die na een fraai steekpassje van Van Brederode de verre hoek vond. AZ wachtte daarna geduldig zijn kansen af. Poku zag een schot geblokt worden door Pavlidis, die er zelf wel 0-2 van maakte en weer met een schot in de verre hoek.

Room hield kort voor tijd met een prima reflex invaller Odgaard nog van scoren af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl