NOS Wielrennen

Madouas winnaar Bretagne Classic, bijrol wereldkampioen Van der Poel

Madouas winnaar Bretagne Classic, bijrol wereldkampioen Van der Poel

Valentin Madouas heeft in Plouay de 87ste Bretagne Classic gewonnen. De Franse kampioen van de Groupama-FDJ-ploeg bleef in de koers over 258 kilometer zijn medevluchters Mathieu Burgaudeau en Felix Grossschartner net voor.

Wereldkampioen Mathieu van der Poel speelde een bijrol in zijn eerste grote koers in de regenboogtrui. Een maand na het pakken van de wereldtitel in Glasgow kon Van der Poel geen potten breken. Op bijna negen minuten van de winnaar kwam hij op de 74ste plaats in een groepje over de finish.

Mathieu van der Poel

De renners moesten in de heuvelachtige wedstrijd 4.000 hoogtemeters verteren, verdeeld over achttien beklimmingen. Er werd flink aangevallen tijdens de koers, met de Zwitser Stefan Küng, evenals Madouas van Groupama-FDJ, als meest actieve vluchter.

De 29-jarige Zwitser Küng reed met nog 55 kilometer te gaan al aan kop, samen met de Zeeuw Mick van Dijke (Jumbo-Visma), en zat ook nog voorin toen de beslissende kopgroep was gevormd.

In de hellende finale kon Küng het hoge tempo van de Oostenrijker Grossschartner (UAE Emirates) niet volgen. Madouas ging de sprint als eerste aan en werd niet meer ingehaald. Burgaudeau werd tweede, Grossschartner derde en Küng viel net naast het podium.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl