NOS Voetbal

Heracles dient Excelsior na rode kaart eerste nederlaag toe

Bekijk de samenvatting Heracles Almelo - Excelsior Rotterdam

Heracles Almelo heeft zaterdag de tweede thuiszege van het seizoen geboekt. Tegen Excelsior ging het moeizaam, maar de Rotterdammers werden uiteindelijk met 3-1 over de knie gelegd. Emil Hansson was zeer belangrijk in de overwinning van de thuisploeg.

Beide ploegen maakten er aanvankelijk geen spectaculair duel van. De Rotterdammers namen wel iets meer initiatief dan de thuisploeg en werden daar dan ook voor beloond. Na 19 minuten voetballen kreeg Excelsior een hoekschop.

Nikolas Agrafiotis, die al drie doelpunten achter zijn naam had staan dit seizoen, rook zijn kans. De spits van Excelsior ontsnapte aan de aandacht van Justin Hoogma en kopte zo zijn vierde treffer dit jaar tegen de touwen.

Agrafiotis juicht na de 0-1

Excelsior, dat in de eerste drie duels al vijf punten had verzameld, bleef ook in de eerste helft van deze wedstrijd prima overeind. Dat gold alleen niet voor de doelpuntenmaker. Agrafiotis kwam na een luchtduel verkeerd terecht en moest met enkelklachten het veld verlaten. Dat was een aderlating voor de Rotterdammers.

Heracles besloot na de 0-1 wel iets meer aan te zetten, maar de eindpass ontbrak telkens. Daarom probeerde Emil Hansson het met een schot van afstand, maar die poging vloog net naast.

Hansson en rode kaart draaien wedstrijd om

Na de enigszins gezapige eerste helft volgde er wel een goed begin van de tweede. Lazaros Lamprou had Excelsior al vrij snel op een 0-2 voorsprong kunnen zetten, maar zijn kopbal uit een voorzet van Sanches Fernandes was veel te zacht.

Dat kwam Excelsior uiteindelijk duur te staan. Hansson bleek veruit de gevaarlijkste Heracles-speler en draaide de wedstrijd volledig om. Eerst ging hij een een-tweetje aan met Jetro Willems waarna de buitenspeler een perfecte voorzet kon afleveren op het hoofd van Bryan Limbombe. Hij kopte de gelijkmaker binnen.

Zes minuten later was een bijna identieke voorzet van de Noor de voorbereiding op de 2-1. Nu was het aanvoerder Hoogma die opdook in het strafschopgebied en raak kon koppen. Het handje van doelman Stijn van Gassel tegen de bal was niet genoeg.

Excelsior zat zo diep in de problemen, helemaal doordat Lamprou net voor de 2-1 een rode kaart had gepakt. De Griek kon inrukken nadat hij de bal boos op de grond had gegooid. Dat deed de aanvaller toen hij werd afgefloten voor een overtreding. Dat betekende de tweede gele kaart voor hem uit de binnenzak van scheidsrechter Kooij.

Sankoh beslist duel

Excelsior nam daarna iets meer risico en bracht Ajax-huurling Kian Fitz-Jim. De jonge middenvelder was met een schot van afstand nog gevaarlijk, maar het leverde geen doelpunt op.

Heracles kreeg meer ruimte en besliste het duel ook. Brian de Keersmaecker gaf een perfecte steekpass op Mohamed Sankoh, die met een stiftje de eindstand op 3-1 bepaalde. Diezelfde Sankoh had ook de 4-1 in het net liggen, maar zijn tweede doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Sankoh scoort na één dag bij Heracles: 'Ik moet de namen nog leren'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl