NOS Voetbal

PEC Zwolle in chaotische blessuretijd langs moedig Almere City

Bekijk de samenvatting van Almere City - PEC Zwolle

Almere City is ook na vier speelronden nog zonder punten in de eredivisie. PEC Zwolle won met 2-1 in de polder na een chaotische blessuretijd met daarin twee goals, een rode kaart en een tijdelijke staking.

Davy van den Berg schoot PEC, na aanname op de borst, met een prachtige volley al heel snel op voorsprong. Het hoogtepunt van de wedstrijd, moet de 23-jarige middenvelder lang gedacht hebben.

Davy van den Berg viert zijn schitterende 1-0

De wedstrijd kabbelde namelijk voort. PEC had de controle en testte Almere-keeper Nordin Bakker af en toe. Van den Berg probeerde een tweede kunststukje af te leveren, maar zijn dropkick scheerde over de lat. De grootste kans was voor Ferdy Druijff, die echter niet langs Bakker kwam.

Moedig Almere

Na de pauze gooide trainer Alex Pastoor het roer om. Zijn Almere City ging verder met drie verdedigers, zette druk en zocht moedig de aanval in de hoop op z'n minst een punt te pakken. Dat zou het eerste ooit in de eredivisie betekenen.

Almere dacht een penalty te krijgen na hands van PEC-verdediger Anselmo Garcia MacNulty. Maar op advies van de VAR kwam arbiter Marc Nagtegaal terug van zijn beslissing.

Scheidsrechter Nagtegaal oordeelt toch: geen penalty

Pas diep in blessuretijd kwam het echte spektakel. Pastoor drukte op de 'alles of niets'-knop, doelman Bakker ging mee naar voren bij een corner, waaruit Joey Jacobs raak kopte: 1-1.

Invallers beslissend

Van de Zwolse voorhoede was al sinds de eerste helft nauwelijks iets vernomen, maar de gelijkmaker schudde PEC plots wakker. Direct vanaf de aftrap zochten de blauwvingers de aanval. Invaller Odysseus Velanas vond het hoofd van die andere invaller, Apostolos Vellios kopte PEC naar drie punten.

Na de 1-2 werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Door bekertjes op het veld gingen de spelers naar binnen. Het publiek had genoeg gezien, het restant van nog geen minuut lieten de meeste Almere-fans aan zich voorbij gaan.

Na de interlandbreak gaat de jacht op het eerste punt in de eredivisie verder. PEC Zwolle staat na vier duels keurig op zes punten, maar moet het in de volgende wedstrijd doen zonder Anouar El Azzouzi, hij kreeg in het hectische slot zijn tweede gele kaart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl