Carlos Sainz (Ferrari)
NOS Sport

Sainz opnieuw sneller dan Verstappen in derde vrije training Italiaanse Grand Prix

Carlos Sainz heeft de snelste tijd neergezet in de derde en laatste training voor de Grand Prix van Italië. Op het circuit van Monza was de Ferrari-coureur net sneller dan Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Voor het eigen publiek heeft Ferrari tot nu toe een succesvol weekend, want ook gisteren in de tweede sessie was Sainz de snelste. Verstappen zette in de eerste vrije training de beste tijd neer.

In de derde oefensessie begon Verstappen sterk. In het warme en droge Monza waren zijn tijden lang de beste, tot Sainz er even voor het einde van de sessie onder dook. De kwalificatie voor de race van zondag is vanmiddag om 16.30 uur.

Herstel Hamilton

Lewis Hamilton maakte in de derde training een sterkere indruk dan gisteren. Dat was ook wel even nodig, want toen zette hij een teleurstellende achtste en zeventiende tijd neer.

De zevenvoudig wereldkampioen schoot aan het begin van de derde sessie even van de baan af, maar vond toen de baan opwarmde steeds meer snelheid. Met de derde tijd toonde Hamilton herstel, in het weekend dat bekend werd dat hij zijn contract bij Mercedes met twee jaar verlengd heeft.

Hamilton tekent bij: 'Ik houd nog steeds van wat ik doe'

Hamilton kon zich nog geen bestaan zonder de Formule 1 voorstellen. "Ik houd mijn hele leven al van racen. Ik begon als jochie van vier met rijden en op m'n achtste zat ik in de karts. Ik ben 38, maar ik houd meer dan ooit van deze sport."

Verstappen leidt riant in het kampioenschap en stevent af op zijn derde wereldtitel. De Limburger won de laatste negen races en in totaal elf van de dertien grands prix die dit seizoen zijn verreden.

Met Mercedes wil Hamilton het de Nederlander de komende seizoenen weer moeilijk maken. "Ik heb nog altijd geloof in mezelf. En dat ik bij Mercedes bijteken, zegt wel over hoe veel vertrouwen ik heb in dit team."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl