Ongeplaatste Stricker verrast Tsitsipás, Djokovic maakt geen fout

Stéfanos Tsitsipás is al in de tweede ronde uitgeschakeld op de US Open. De nummer 7 op de ATP-ranglijst verloor in vijf sets van de ongeplaatste Dominic Stricker.

Tsitsipás verloor de eerste set met 7-5. Daarna knokte de Griek zich naar een voorsprong door het winnen van twee tiebreaks. Ook de vierde set werd beslist in een tiebreak, maar die werd met 8-6 beslist in het voordeel van Stricker.

In de vijfde set zette de Zwitser (nummer 128 van de wereld) door en klopte hij Tsitsipás met 6-3. Daarmee is de Griek na Holger Rune de tweede top-tien speler die eruit ligt.

Veel winners voor beide heren

Tsitsipás speelde met 71 winners zeker geen slechte wedstrijd, maar hij liet het afweten op de momenten die ertoe deden. Hij faalde toen hij opsloeg voor de zege op 5-3 in de vierde set. Daarna was hij de weg even kwijt en walste Stricker over hem heen in de vijfde set.

De 21-jarige Stricker liet zich minder van de wijs brengen door eigen missers en sloeg op zijn eerste matchpoint toe met zijn 79ste winner van de partij.

Djokovic overtuigend door

Novak Djokovic heeft zich eenvoudig geplaatst voor de derde ronde. De 23-voudig grandslamkampioen verloor maar zes games tegen de Spanjaard Benabé Zapata Miralles.

Na bijna twee uur spelen stond er een duidelijke eindstand op de borden: 6-4, 6-1, 6-1.

Novak Djokovic

"Het waren zware omstandigheden, zeker in de eerste set. Na de eerste set was het een stuk makkelijker, toen de hele baan in de schaduw lag. Ik begon niet geweldig, maar in de tweede en derde set lag mijn niveau een stuk hoger", aldus de Servische nummer 2 van de wereld.

"Het voelt alsof ik nog beter kan en gelukkig heb je op grand slams een dag rust na iedere wedstrijd, waardoor ik weer aan dingen kan werken."

Ook Swiatek verder

Bij de vrouwen is de nummer 1 van de WTA-ranglijst, Iga Swiatek, ook door naar de volgende ronde. De Poolse won met 6-3, 6-4 van de Australische Darja Gavrilova.

Verder wist ook Coco Gauff makkelijk de volgende ronde te bereiken. De nummer 6 van de wereld was met 6-3, 6-2 al snel klaar met de Russische Mirra Andrejeva (nummer 68).

Thiem geeft op

Voor Dominic Thiem, toernooiwinnaar in 2020, eindigde de US Open in mineur. De Oostenrijker staakte de strijd tegen Ben Shelton vanwege misselijkheid en ademhalingsproblemen. De Amerikaan, de mondiale nummer 47, stond met 7-6, 1-0 voor toen Thiem opgaf.