Eerste overwinning Feyenoord dit eredivisieseizoen: 6-1 tegen Almere City

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Almere City

Feyenoord heeft de eerste overwinning van dit eredivisieseizoen geboekt. Almere City werd in De Kuip met 6-1 verslagen.

De wedstrijd werd vanwege onweer en hevige regenval na zeven minuten voor een lange periode stilgelegd. Feyenoord stond toen al met 1-0 voor en liep na de hervatting eenvoudig over Almere City heen.

Feyenoord-trainer Arne Slot sprak na afloop van een verdiende overwinning. Hij gaf wel toe wel toe dat hij opgelucht is. "Je weet nooit hoe een wedstrijd kan lopen."

De trainer van Almere City, Alex Pastoor, was niet eens ontevreden over het optreden van zijn ploeg, maar erkent dat Feyenoord veel beter was. "Een, twee of misschien wel drie maten te groot."

Feyenoord kwam al na vier minuten op voorsprong. Quinten Timber draaide goed weg bij zijn tegenstander en bediende Santiago Giménez met een steekbal. De Mexicaanse spits schoof de bal via de binnenkant van de paal binnen.

Duel ligt uur stil

Even daarna werd Rotterdam-Zuid geteisterd door noodweer. De spelers gingen naar binnen en kwamen pas na ruim een uur weer naar buiten.

Direct na de hervatting kreeg Almere City een levensgrote kans. Thomas Robinet benutte die echter niet. De Fransman gleed de bal oog in oog met Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther over.

Feyenoord kwam nog geen minuut later wél tot scoren. Igor Paixão schoot in de tiende minuut van de wedstrijd de bal beheerst in de hoek op aangeven van Calvin Stengs.

Scheidsrechter Bas Nijhuis in de regen

Niet veel later was het weer raak voor Feyenoord. Trauner gaf de bal mee aan Lutsharel Geertruida, die zichzelf met een goede aanname vrij voor Almere-doelman Nordin Bakker zette. De verdediger kon vervolgens eenvoudig het derde Feyenoord-doelpunt maken.

Grote kans Almere

Feyenoord leek af te stevenen op een monsterscore, maar Almere City kreeg een enorme kans. Het was opnieuw Robinet die kon scoren, maar op een meter van de doellijn tikte hij de bal na een harde voorzet voorlangs.

Daarna nam Feyenoord het weer over. Mats Wieffer schoot op de lat en Yankuba Minteh stuitte op Bakker. Almere City kon het Feyenoord niet meer lastig maken.

Stand eredivisie

De vierde goal voor Feyenoord viel vroeg in de tweede helft. Wieffer volleerde uit een corner knap in het doel. Daarna volgde er een eenzijdig tweede bedrijf. Feyenoord kon rustig de bal van voet tot voet laten gaan.

In de 65ste minuut kregen de Rotterdammers makkelijk een penalty. Giménez benutte deze en maakte zijn tweede treffer van de wedstrijd (5-0).

Jochem Ritmeester van de Kamp hielp Almere City aan een eretreffer. In de 89ste minuut schoot hij vanaf de rand van het strafschopgebied langs Wellenreuther (5-1). Het slotakkoord was niet voor hem, maar voor de man die ook goed aan de wedstrijd begon: Timber. Hij tikte van dichtbij raak uit de rebound (6-1).

Bij Feyenoord debuteerde de negentienjarige middenvelder Gjivai Zechiël.