Cyriel Dessers
NOS Voetbal

Rangers-spits Dessers wil PSV opnieuw pijn doen: 'We weten waar onze kansen liggen'

Rangers-spits Cyriel Dessers hoopt op een hoofdrol tegen PSV. Dinsdagavond komen de Eindhovenaren op bezoek in Schotland. Inzet is ticket voor de groepsfase in de Champions League. "Ik wil de beste versie van mezelf laten zien", zei hij tijdens de persconferentie voorafgaand.

Vooral door zijn Feyenoord-tijd geniet Dessers nog veel bekendheid in Nederland. Hij leidde de Rotterdammers met belangrijke doelpunten naar de finale van de Conference League in 2022. Vorig jaar mei kon PSV de landstitel definitief vergeten na twee goals van de spits (2-2).

"Het worden speciale wedstrijden voor me tegen PSV. Ik ken de club, ik ken het land. De doelstelling voor Rangers en mij is helder: we willen het hoofdtoernooi halen."

Na zijn Nederlandse avonturen - Dessers speelde ook bij NAC Breda, FC Utrecht en Heracles Almelo - speelde de spits vorig seizoen bij het Italiaanse US Cremonese. "Ik heb in Nederland en Italië gespeeld. Ik probeer te combineren wat ik in beide competities heb geleerd en zo een complete aanvaller te worden."

Naast Dessers kent Rangers met Danilo (Feyenoord) en Sam Lammers (onder meer PSV) nog twee nieuwe aanvallers met een verleden in de eredivisie.

Topspelers bij PSV

Dessers denkt dat zijn elftal het niet makkelijk krijgt tegen de ploeg uit Eindhoven. "PSV is een aanvallende ploeg met enkele topspelers", vertelde hij. "Maar wij weten waar onze kansen liggen. Europese avonden zijn bijzonder, dan kunnen we altijd iets extra's brengen."

Zijn trainer, Michael Beale, heeft veel vertrouwen in de spits. "Ik was blij dat we Dessers konden halen. Hij wordt elke dag sterker. Met zijn doelpunten heeft hij een mooie historie tegen PSV."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl