NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 21/8 Einde schoolvakantie regio Midden • Biden brengt bezoek aan Maui

Goedemorgen! Voor de regio Midden zit de zomervakantie er op. Leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs gaan weer naar school en in de VS bezoekt president Biden het door natuurbranden geteisterde Maui.

Eerst het weer: opnieuw flink wat zon. In de middag ontstaan er wat stapelwolken. Verder blijft het droog en wordt het maximaal 28 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Leerlingen in de regio Midden gaan weer naar school. Scholen zitten bij de start met open vacatures die ze niet ingevuld krijgen. Een vacaturewebsite ziet dat steeds meer scholen ook in de zomervakantie proberen geschikte docenten te vinden.
  • De Amerikaanse president Joe Biden en zijn echtgenote Jill bezoeken Maui, het eiland dat door natuurbranden is geteisterd waarbij meer dan honderd mensen om het leven zijn gekomen. Het echtpaar zal reddingswerkers, overlevenden en overheidsfunctionarissen ontmoeten.

Wat heb je gemist?

De tropische storm Hilary is vannacht aan land gekomen in Mexico en vervolgens naar het zuiden van Californië getrokken.

Rond middernacht bereikte de storm het noorden van het Mexicaanse schiereiland Neder-Californië. Er kwamen daar meldingen binnen van hevige regenval en zware windstoten van zo'n 120 kilometer per uur.

In het Mexicaanse plaatsje Santa Rosalía zijn wegen weggevaagd door modderstromen. Zeker één persoon kwam om het leven. De man zou hebben geprobeerd om met zijn auto een overstroomde weg over te steken. Er zijn op verschillende plekken meldingen van aardverschuivingen.

Op beelden is te zien hoe op andere plekken elektriciteitspalen door de wind uit de grond zijn getrokken en op huizen zijn beland. Daarbij zou in een aantal gevallen brand zijn ontstaan.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Hoewel het niet lukte om de WK-finale te winnen, zijn de Engelse fans trots op het team en coach Sarina Wiegman. Soms gebruiken de fans ook wat schuttingtaal om hun bewondering voor de prestatie kracht bij te zetten.

Engelse fans ondanks WK-verlies trots: 'We nemen die beker volgende keer mee naar huis'

Mooie maandag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl