De natuurbranden op Tenerife
NOS NieuwsAangepast

Minder evacuaties op Tenerife vanwege natuurbranden dan eerder gemeld

Op Tenerife zijn minder mensen geëvacueerd vanwege de natuurbranden dan de autoriteiten gisteren meldden. Zij spraken toen over 26.000 evacués, maar het gaat om zo'n 12.000 evacués, zeggen zij nu.

De autoriteiten baseren zich voor de nieuwe cijfers op informatie van gemeenten en veiligheidstroepen. Die vallen lager uit dan de bevolkingsaantallen, die gisteren werden gebruikt.

De branden op het Spaanse eiland braken dinsdag uit in het nationale park bij de vulkaan El Teide. De branden zijn zo omvangrijk dat het eiland niet de capaciteit heeft ze te blussen, zegt het regiobestuur. Inmiddels zou er meer dan 8400 hectare zijn verwoest.

"We hebben nog nooit een brand van deze omvang gezien op de Canarische Eilanden", aldus de gouverneur van de regio, Rosa Dávila. Ze benadrukte dat de prioriteit ligt "bij het beschermen van mensenlevens".

Beelden van de brand en de evacuaties:

Al ruim 12.000 mensen op Tenerife geëvacueerd wegens bosbranden: 'Het doet pijn'

De president van de Canarische Eilanden, Fernando Clavijo, voorspelde dat zondag een "erg complexe dag" wordt voor de brandweer. Dat heeft te maken met de weersomstandigheden. Het waait hard, waardoor het vuur sneller om zich heen kan grijpen.

De populaire toeristische gebieden op het eiland zijn niet getroffen door het vuur. Ook de twee vliegvelden op Tenerife hebben geen last van de branden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl