Wekdienst 17 augustus
NOS Nieuws

Wekdienst 17/8: CPB komt met economische vooruitzichten • Ecowas-landen samen in Ghana

Goedemorgen! Het Centraal Planbureau publiceert de belangrijkste voorspellingen over de economie voor de komende jaren en militaire leiders uit Ecowas-landen vergaderen in Ghana. Ze bespreken een mogelijke militaire interventie in Niger.

Eerst het weer: deze ochtend flink wat zon in het noordwesten van het land, vanuit het oosten neemt de bewolking snel toe. Het wordt rond de 20 graden in het noorden en oosten, in het zuidwesten tot 25 graden.

Het weer van 17 augustus

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Centraal Planbureau publiceert de belangrijkste voorspellingen over de economie voor de komende jaren. Eerder sprak het CPB al zorgen uit over een groeiende groep Nederlanders die in armoede zullen moeten leven.
  • Voor de kust van Scheveningen is het WK zeilen in de olympische klassen inmiddels begonnen. De kampioenschappen zijn vanaf vandaag tot en met zondag bij de NOS te volgen.
  • In Spanje komt het parlement weer bijeen na de parlementsverkiezingen van vorige maand. Koning Felipe vraagt naar verwachting de conservatieve Partido Popular (PP) om een regering te vormen.
  • Militaire leiders uit Ecowas-landen vergaderen in Ghana. Ze bespreken een mogelijke militaire interventie in Niger, waar het leger eind vorige maand de macht greep.

Wat heb je gemist?

Na een dag blussen zeggen de autoriteiten op Tenerife de controle kwijt te zijn over een grote natuurbrand die is uitgebroken op het noordoosten van het eiland. In minder dan 24 uur tijd is 1800 hectare getroffen en het vuur blijft zich - inmiddels relatief langzaam - verder uitbreiden. Het brandende gebied heeft volgens de autoriteiten een omtrek van 22 kilometer en geblust krijgen ze het niet.

De president van de Canarische eilanden, Fernando Clavijo, noemt de situatie "niet bepaald positief" op dit moment. De komende uren zijn volgens hem erg belangrijk voor de mogelijkheden om de branden onder controle te krijgen. "Het vuur heeft zich ontwikkeld zoals we hadden verwacht, en is niet meer te blussen", zei voorzitter Rosa Dávila van de Raad van Tenerife 's avonds laat.

Ander nieuws uit de nacht:

Dan nog even dit:

Leden van bepaalde Telegramgroepen hebben als doel het leven van TikTokkers zuur te maken. Dit doen ze door online bedreigen, door langs te gaan en op andere manieren te intimideren. YouTuber en TikTokker Bradley van Dijk wordt al twee jaar bedreigd.

Het bedreigen van YouTuber The Bradge gaat steeds verder, nu graf van broertje beklad

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl