NOS NieuwsAangepast

Klopjacht in Italië op 'verwarde' Nederlander (21) na fatale steekpartij

De politie in het noorden van Italië is op zoek naar een 21-jarige Nederlander die ervan wordt verdacht dat hij zijn eigen vader en een familievriend heeft doodgestoken. De steekpartij was in het stadje Montaldo di Mondovì, in Valle Corsaglia, in de provincie Cuneo. De Nederlander zou psychische problemen hebben.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat de slachtoffers een 65-jarige man uit Amsterdam en een 60-jarige uit Harderwijk zijn. Het ministerie staat in contact met de nabestaanden.

Het 60-jarige slachtoffer was huisarts. "We zijn er ondersteboven van", zegt de algemeen directeur van de overkoepelende praktijk tegen Omroep Gelderland. Volgens haar is er veel verdriet onder medewerkers. De arts werkte in twee praktijken in Harderwijk en Hierden. Zijn werkzaamheden worden de komende dagen overgenomen.

De burgemeester van Harderwijk is "enorm geschrokken", zegt hij tegen de omroep. "Mijn gedachten gaan direct uit naar zijn familie, vrienden, de collega's uit zijn praktijk en de patiënten", aldus burgemeester Harm-Jan van Schaik.

Vakantie

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA was de verdachte voor een vakantie te gast in het huis van een vriend van zijn vader. Om nog onbekende redenen is er 's middags een ruzie ontstaan, waarbij de man zijn vader zou hebben aangevallen met een mes. De eigenaar van het huis, de 60-jarige Nederlander, kwam tussenbeide en raakte daarbij zwaargewond. Hij is later in het ziekenhuis in Turijn overleden.

De verdachte is daarop op de vlucht geslagen en tientallen politieagenten zijn tussen de huizen en boerderijen naar hem op zoek in het uitgestrekte bosrijke gebied. Volgens ANSA vloog er langdurig een helikopter rond waarmee werd geprobeerd om hem te spotten.

De politie beschouwt de Nederlander als zeer gevaarlijk en vraagt mensen in Montaldo Mondovì en omliggende dorpen om op hun hoede te zijn. Ze moeten 112 bellen als ze hem zien. Ook in de dorpen Roburent, Monastero di Vasco, San Giacomo di Roburent en Vicoforte wordt naar de Nederlander gezocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl