Matteo Jorgenson op weg in de negende etappe van de Tour de France 2023
NOS Wielrennen

Veelzijdige Jorgenson tekent bij Jumbo-Visma: 'Veel renners worden hier beter'

Het al zo gevreesde sterrenensemble van wielerploeg Jumbo-Visma is weer wat uitgebreid. De Amerikaan Matteo Jorgenson, 24 jaar, tekent voor drie seizoenen bij de Nederlandse fietsformatie. Een veelzijdige renner, precies de reden waarom Jumbo-Visma hem wilde hebben, zegt sportief directeur Merijn Zeeman.

Jorgenson, geboren in Walnut Creek, Californië aan de Amerikaanse westkust, is momenteel bij het Spaanse Movistar bezig aan zijn vierde jaar als profrenner en toonde dit voorjaar zijn potentie tussen renners uit de wereldtop.

In spoor van Pogacar, Van der Poel en Van Aert

De Amerikaan fietste in de finale van de Ronde van Vlaanderen lang vooraan mee en finishte als negende op een kleine anderhalve minuut van winnaar Tadej Pogacar en nummer twee Mathieu van der Poel. Een week eerder was Jorgenson vierde geëindigd in de E3 Saxo Bank Classic, achter Wout van Aert, Pogacar en Van der Poel.

Dit seizoen bleek dat Jorgenson niet alleen in de Vlaamse eendagsklassiekers mee kan, maar ook in de meerdaagse koersen. Hij fietste naar de achtste plek in Parijs-Nice en finishte als tweede in de Ronde van Romandië. De afgelopen Tour de France eindigde hij als vierde in de etappe naar Puy de Dôme en derde in de rit naar Belleville-en-Beaujolais.

Jumbo-Visma kondigt de komst van Jorgenson aan op sociale media

Zeeman prijst Jorgenson om zijn veelzijdigheid. "We zijn heel enthousiast dat hij ervoor heeft gekozen om bij ons te komen fietsen. Hij heeft zich uitstekend ontwikkeld de laatste seizoenen en heeft aangetoond dat hij op een aantal vlakken bij de beste renners in het WorldTour-peloton hoort."

Jorgenson kijkt ernaar uit dat hij in het geel-zwart kan rijden om de ritzeges. "Onderdeel zijn van een team dat in alle races rijdt voor de zege motiveert mij. Veel renners die er voor kozen om bij dit team te komen rijden, zijn beter geworden. Dat zegt veel over het team."

Jorgenson wordt bij Jumbo-Visma, dat dit jaar met Primoz Roglic en Jonas Vingegaard de winnaars van de Giro d'Italia en de Tour de France leverde, ook ploegmaat van Dylan van Baarle en landgenoot en superknecht Sepp Kuss. "We voegen een extra Amerikaanse motor toe aan het team", viert Jumbo-Visma de wielertransfer op sociale media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl