NOS Voetbal

Slecht nieuws voor Ajax: doelman Rulli zeker tot de winterstop uitgeschakeld

Ajax moet keeper Gerónimo Rulli in elk geval tot de winterstop missen. De Argentijnse doelman raakte zaterdag tegen Heracles geblesseerd aan zijn rechterschouder.

In de 25ste minuut van de wedstrijd kwam Rulli hard in botsing met Heracles-aanvaller Jizz Hornkamp. Rulli moest per brancard van het veld worden gedragen.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen raakte de ervaren reservekeeper Remko Pasveer al geblesseerd. Ajax-trainer Maurice Steijn bracht tegen Heracles Jay Gorter in als vervanger van Rulli. Hij beschikt ook nog over aankoop Diant Ramaj.

Rulli komt in botsing met Hornkamp en is tot de winterstop uitgeschakeld

Steijn verklaarde zijn keuze voor Gorter na de wedstrijd tegen Heracles. "Diant moet de tweede keeper worden, maar hij traint pas een week mee. Jay traint al zes weken mee en kent de jongens."

Geen transfer

Meerdere Duitse media brachten Rulli de afgelopen tijd in verband met een transfer naar Bayern München. Door de blessure is de kans dat die overgang plaatsvindt kleiner geworden.

Rulli werd in de winterstop van het vorige seizoen door Ajax overgenomen van het Spaanse Villarreal. Als derde doelman van het Argentijnse elftal werd hij in Qatar wereldkampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl