NOS NieuwsAangepast

Ook Rabobank verdubbelt winst, beste halfjaar in tijden

De Rabobank beleeft een van z'n beste jaren ooit qua winstgevendheid. Mede dankzij de winst die gemaakt wordt met de rente verdiende de bank in zes maanden tijd 2,5 miljard euro. Dat is bijna het dubbele van een jaar geleden.

Net als ABN Amro en ING profiteert de Rabobank van het verschil tussen de rente op leningen, die relatief snel is opgelopen, en de rente op spaargeld, die veel langzamer stijgt. De bank verdiende 1,4 miljard meer aan rente dan een jaar geleden.

De bank moest in vergelijking met andere banken wel relatief veel geld apart zetten voor het geval leningen niet kunnen worden terugbetaald. Dat ging om 339 miljoen euro, tegenover 42 miljoen een jaar eerder.

De bank zegt er rekening mee te houden dat klanten in problemen gaan komen. Reden zijn de hoge inflatie, de gestegen rente op leningen en doordat ondernemers uitgestelde belastingen vanwege de coronacrisis nog moeten terugbetalen, maar vooralsnog is het effect op klanten relatief klein, zegt de Rabobank.

Andere banken

ABN Amro maakte gisteren bekend dat de winst fors is gestegen, naar 1,4 miljard (+81 procent). ING meldde eerder een ruime verdubbeling van de winst over het afgelopen half jaar, naar 3,7 miljard euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl