In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Herdenkingsjaar Watersnoodramp legt museum geen windeieren

Mensen weten het Zeeuwse Watersnoodmuseum steeds beter te vinden. Dat komt volgens de directeur door de vele publiciteit rond de grote herdenking in februari, toen het precies 70 jaar geleden was dat de natuurramp plaatsvond.

Het museum in Ouwerkerk ontving dit jaar al 90.000 bezoekers. Tot nu toe lag het recordaantal bezoekers in een heel jaar op 100.000 bezoekers, schrijft Omroep Zeeland. Dat was in 2018.

Directeur Siemco Louwerse merkt dat er duidelijk meer interesse is voor de ramp. "Sinds de herdenking komen er veel meer groepen langs. Niet alleen vanuit Nederland, maar ook uit Vlaanderen. Daar zijn we natuurlijk blij mee."

Drukte bij Watersnoodmuseum in herdenkingsjaar: 'Willen de kinderen laten zien wat er gebeurd is'

Een andere belangrijke reden waarom het Watersnoodmuseum extra bezoekers trekt, is volgens Louwerse de toegenomen interesse in klimaatverandering. Ook denkt hij dat recente overstromingen, zoals twee jaar geleden in Limburg, de interesse in de Watersnoodramp aanwakkeren. "We proberen ook in het museum de boodschap van '53 rondom het waterbewustzijn te koppelen aan verhalen van vandaag de dag."

Het succes valt volgens de directeur niet alleen te verklaren door de grote herdenking; ook het druilerige weer speelt een rol. Veel toeristen en dagjesmensen gaan daardoor op zoek naar een overdekt uitje.

Advertentie via Ster.nl