Desley Ubbink
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

FC Emmen legt veroordeelde speler vast, directeur schrikt van reacties

FC Emmen heeft geschrokken gereageerd op de commotie die is ontstaan na het binnenhalen van Desley Ubbink, die in 2015 is veroordeeld voor seks met een minderjarig meisje, en het aanpassen van zijn Wikipedia-pagina door een medewerker van de club.

De 30-jarige middenvelder is in 2015 veroordeeld voor seks met een minderjarige. Dit was ook te lezen op de Wikipedia-pagina van de speler. Een oplettende persoon op sociale media zag dat een medewerker van FC Emmen aanpassingen aan de pagina had gedaan en deelde dit op X, voorheen bekend als Twitter.

Daarna volgden er tientallen verontwaardigde berichten op sociale media. FC Emmen benadrukt dat het een privézaak betreft. Algemeen directeur Rinse Bleeker laat aan RTV Drenthe weten dat hij geschrokken is van de reacties.

Of FC Emmen vooraf wist van de veroordeling, laat hij in het midden. "Wellicht dat we daar op een later moment nog op terugkomen."

Bleeker erkent ook dat een medewerker heeft geprobeerd de veroordeling op Wikipedia aan te passen en zegt dat diegene daarop is aangesproken. "Er is zonder kwade bedoelingen geprobeerd om iets te doen", zegt Bleeker.

"Dat is ondoordacht geweest en had niet gemoeten. Het is uitgesproken en daarmee is de kous ook af."

Desley Ubbink (R) namens RKC Waalwijk in duel met Kwame Quansah van Heracles Almelo (2013)

Ubbink kreeg in 2015 een werkstraf van 160 uur, omdat hij in 2013 seks had met een 14-jarig meisje. De voetballer was toen zelf 20 jaar. De seks was mogelijk vrijwillig, maar volgens de rechter had Ubbink een 'sociaal-ethische norm' overschreden en was hij daarmee strafbaar.

In een verklaring schreef het slachtoffer dat ze bang was voor Ubbink en dat de seks haar werd opgedrongen.

Advertentie via Ster.nl