NOS Voetbal

Luuk de Jong wil per se winnen: 'Dan ben ik mister Johan Cruijff Schaal'

Aanpoten voor De Jong bij PSV: 'Dat mag ook, ik voel me topfit'

PSV-aanvoerder Luuk de Jong en Feyenoord-captain Gernot Trauner willen aan het eind van het jaar het liefst met de schaal omhoog staan. De kampioenschaal welteverstaan. Maar daar denken ze nu nog totaal niet aan, zeggen ze. Eerst wacht de strijd om de Johan Cruijff Schaal, aanstaande vrijdag om 20.00 uur.

En dat kan voornamelijk voor PSV-aanvaller Luuk de Jong een belangrijke wedstrijd zijn. Wanneer de Doetinchemmer vrijdag met de Eindhovenaren als winnaar uit de strijd komt, is hij de speler met de meeste overwinningen in de Johan Cruijff Schaal. "Ik ben nu al Mister Johan Cruijff Schaal toch, ik heb er al vijf?", lacht De Jong.

De spits moet zich vervolgens wel laten corrigeren. Ronald Waterreus won er namelijk zes. "Dan ben ik degene met de meeste overwinningen van de actieve spelers."

'Ik ben topfit'

Of Luuk de Jong vrijdag ook aan de aftrap verschijnt, is nog niet helemaal duidelijk. Dat komt doordat trainer Peter Bosz ook kan kiezen voor spits Ricardo Pepi. "Maar ik ben topfit", verzekerde de aanvaller.

Het is dus niet zo dat de 32-jarige De Jong bijvoorbeeld gespaard moet worden voor de belangrijke wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen het Oostenrijkse Sturm Graz van volgende week dinsdag.

Luuk de Jong poseert met de Johan Cruijff Schaal

"De focus ligt voor mij en het team op de Johan Cruijff Schaal. Natuurlijk is Sturm Graz belangrijk, maar daar zijn we nog niet mee bezig. Net zoals de titel. Natuurlijk willen we die winnen, maar daar denken we nog niet aan."

'Grote eer om aanvoerder te zijn'

Voor de nieuwe Feyenoord-aanvoerder Gernot Trauner komt het duel om de Johan Cruijff Schaal nog te vroeg. Hij miste een deel van de voorbereiding door een knieblessure. "Dat was niet perfect. Ik heb nog wel even nodig om helemaal op peil te komen. Daar werk ik nu aan."

De verdediger sloot deze week weer aan bij de groep en kan nu in ieder geval op het trainingsveld als aanvoerder leiding gaan geven. Het aanvoerderschap is hem ook op het lijf geschreven, vertelt de Oostenrijker. "Ik denk dat ik echt een leider ben. Ik heb ook meteen 'ja' gezegd toen ze mij vroegen. Het is voor mij een grote eer om hier de captain te zijn."

Trauner over aanvoerderschap: 'Grote eer, denk dat ik een leider ben'

En als aanvoerder hoopt hij Feyenoord dit jaar te helpen aan nieuwe prijzen, bijvoorbeeld aanstaande vrijdag. "We gaan altijd voor het hoogste, maar dat doen een een paar andere teams natuurlijk ook. Maar wij hebben door het kampioenschap van vorig seizoen veel vertrouwen. Het zorgt niet voor meer druk, ik voel dat echt niet zo."

Maar dat betekent niet dat de eerste prijs van het seizoen zomaar naar Rotterdam gaat, zegt Trauner. "Nee, PSV verloor de laatste 17 wedstrijden in de eredivisie niet. Dat spreekt voor hen. Maar wij zijn ook weer heel moeilijk te verslaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl