Desi Bouterse
NOS Nieuws

Wekdienst 31/7: Slotpleidooi in rechtszaak Bouterse • A12 bij Arnhem negen dagen dicht

Goedemorgen! Vandaag houdt de advocaat van Desi Bouterse zijn slotpleidooi in het proces over de Decembermoorden. En de A12 bij Arnhem gaat in de richting van Duitsland negen dagen dicht vanwege groot onderhoud.

Het weer: vanochtend valt op diverse plaatsen geruime tijd regen. Later wordt het vaker droog, maar daar komen flink wat buien voor in de plaats. Lokaal komt onweer voor. Tussendoor schijnt ook de zon af en toe even en dan wordt het 20 graden. Opnieuw staat er een stevige wind met kracht 4 tot 7 uit het zuidwesten.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de rechtszaak tegen Desi Bouterse over de Decembermoorden in Suriname houdt de advocaat van de oud-president zijn slotpleidooi. Mogelijk komt de ex-president ook zelf aan het woord. Op de volgende zitting volgt naar verwachting de uitspraak.
  • De A12 bij Arnhem gaat negen dagen dicht in de richting van Duitsland vanwege groot onderhoud tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg. Het verkeer wordt omgeleid en weggebruikers zijn 30 minuten tot een uur langer onderweg.
  • De Wereldgezondheidsorganisatie komt met een rapport over het wereldwijde gebruik van tabak. Het zal onder meer ook gaan over beleid tegen roken in verschillende landen.
  • Bondscoach Andries Jonker geeft een persconferentie in de aanloop naar het derde en laatste WK-duel in de poule tegen Vietnam, aanstaande dinsdag.

Wat heb je gemist?

In Peking hebben zeker 31.000 mensen hun huis moeten verlaten vanwege de zware regenval als gevolg van orkaan Doksuri, waarvan de resten inmiddels over de Chinese hoofdstad zijn gekomen. Staatsomroep CCTV meldt dat het de zwaarste buien van dit jaar zijn. Nog altijd regent het flink in de stadsprovincie en de provincies Hebei, Tianjin en Shanxi.

Zware regenval in Peking

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Demi Vollering won gisteren de Tour de France. Kort na de finish was het besef nog niet ingedaald, dat gebeurde pas bij de podiumceremonie. "Ik schrok wel een beetje van hoeveel mensen er stonden. Was een beetje overweldigd", kijkt ze terug.

Vollering hoopt dat ze met haar overwinning veel meiden en vrouwen geïnspireerd heeft:

Vollering gehuldigd als Tourwinnaar: 'Hoop dat we veel meiden en vrouwen geïnspireerd hebben'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl