NOS Nieuws

Nederlanders in Spanje opgepakt met drugs in auto, meteen veroordeeld tot celstraf

In Spanje zijn twee Nederlanders opgepakt met hasj, wiet en xtc-pillen in de auto. Ze zijn opgepakt op verdenking van het plegen van "een misdrijf tegen de volksgezondheid" vanwege drugshandel. Een dag later zijn ze meteen tot een gevangenisstraf van een jaar en een boete veroordeeld.

De provinciale krant La Gaceta de Salamanca meldt dat de 47-jarige en 30-jarige Nederlander uit Portugal kwamen. Ze reden donderdagavond op de N-620 in het noorden van Spanje toen ze bij de gemeente Villares de la Reina, in de provincie Salamanca, op een controle stuitten.

Bij de controle van hun auto werd 54 gram hasj, 16 gram wiet, een onbekend aantal xtc-pillen en een precisieweegschaal aangetroffen.

Strafvermindering

De twee zijn direct gearresteerd. Een dag later zijn ze voorgeleid aan de onderzoeksrechter, tegenover wie ze erkenden dat ze de bedoeling hadden gehad om een deel van de drugs - de hasj en de wiet - te verkopen. De pillen waren voor eigen gebruik, hielden ze vol.

De Nederlanders zijn via het snelrecht veroordeeld. Ze hebben de door het OM geëiste celstraf van een jaar aanvaard, waardoor ze kunnen profiteren van strafvermindering met een derde. Dat betekent dus dat ze in totaal acht maanden in Spanje in de gevangenis zullen zitten. Het bedrag van de boete die ze moeten betalen, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl